21.4 C
Brussel

D’haeseleer: “criminaliteit door ‘jongeren’ is van heel andere orde”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In de nieuwste aflevering van V-CAST was lijsttrekker voor het Vlaams Parlement in Oost-Vlaanderen Guy D’haeseleer (Vlaams Belang) te gast. We hadden het met hem over het aanhoudende geweld door allochtone jongeren en de sterke opkomst van Forza Ninove.

Afgelopen week overleed een trucker, nadat ‘jongeren’ een riooldeksel in zijn cabine gooiden van op een brug. Volgens D’haeseleer moet er niet flauw gedaan worden over het profiel van de daders. “Ook in Geraardsbergen, in Ninove en in Kortrijk krijgt men steeds te maken met allochtone ‘jongeren’ die compleet losgeslagen zijn en geen enkel respect hebben voor hun medemens.”

“Zolang de traditionele partijen niet durven erkennen dat dat een groot probleem is, zullen ze dat probleem ook niet oplossen”, vervolgt D’haeseleer. “Als veiligheidspartij, die het Vlaams Belang is, moeten we daar paal en perk aan stellen. […] Ninove krijgt nu te kampen met dezelfde problemen als de grootsteden. Vroeger ging het om kattenkwaad. De aard van de criminaliteit is ondertussen van een heel andere orde geworden.”

Forza Ninove

In 2018 haalde D’haeseleer met zijn Forza Ninove 40 procent van stemmen. Voor de verkiezingen van 2024 hoopt hij op 42,5 procent. Dat zou hem immers op een volstrekte meerderheid brengen in het schepencollege, waardoor het programma van de partij volledig ten uitvoer gebracht kan worden.

“De laatste vier burgemeesters van Ninove hadden steeds minder voorkeurstemmen dan ik zelf. Toch werd ik telkens aan de kant geschoven. Ik wilde de mensen perspectief bieden en besloot in 2006 om met Fora Ninove de Vlaamse en rechtse kiezers te verenigen rond één lijst. Een succesverhaal, zo blijkt.”

“Ik merk dat de mensen uitkijken naar een absolute meerderheid van onze partij”, besluit de lijsttrekker. “Er zijn bijvoorbeeld heel veel mensen die, ondanks de afschaffing van de stemplicht, mij verteld hebben te zullen stemmen op onze partij. […] Dit is een unieke kans om het ondemocratische cordon sanitaire te doorbreken en ik denk dat de Ninovieter daar ook op hoopt.”

BRON:V-CAST
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen