22.2 C
Brussel

Dewinter bijt van zich af: “Laat eens de kiezer beslissen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) legt zich niet neer bij de beschuldigingen die vanwege N-VA werden gelanceerd afgelopen weekend. De Vlaams Belang-veteraan laat weten dat het niet aan de partijtop van N-VA is wie al dan niet verkozen wordt.

Afgelopen weekend liet partijvoorzitter Bart De Wever (N-VA) weten dat een samenwerking met het Vlaams Belang kan “als die partij zijn shit opkuist”. Ook minister voor Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) liet iets dergelijks weten in De Zevende Dag en noemde het “heel moeilijk” om met mensen als Filip Dewinter iets aan te vangen. Maar Dewinter zelf reageerde bondig en scherp op Twitter dinsdag: “En als we nu gewoon de kiezer eens laten beslissen?”

“Volgens de VRT moet ik op pensioen; Bart De Wever en Zuhal Demir vinden mij shit en willen me uit het Vlaams Belang; volgens Marc Van Ranst ben ik een ‘suspect sujet’ en ‘een blok aan het been van het Vlaams Blok’…”, zo luidt de tweet van Dewinter volledig. “En als we nu gewoon de kiezer eens laten beslissen? #democratie”

Eerder beet ook al Sam van Rooy, een ander Antwerps Vlaams Belang-kopstuk die werd geviseerd door Demir, van zich af. “In hetzelfde weekend waarin De Wever weer eens sneerde naar mijn partij, mocht in Antwerpen, de stad waarvan De Wever burgemeester is, de Pakistaanse haatprediker Abu Ammaar Yasir Qadhi optreden”, zo klonk het ten aanzien van onze redactie. “Kan De Wever anders eens die shit opkuisen?”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen