22.2 C
Brussel

Dermagne voorziet sociaal bemiddelaar in dossier Delhaize

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) heeft een sociaal bemiddelaar gevraagd het dossier bij Delhaize in handen te nemen en vakbonden en directie bijeen te brengen voor overleg, zo schrijft Belga. De aanstelling van een sociaal bemiddelaar kwam er nadat duidelijk werd dat het overleg tussen de betrokken partijen nog steeds niets opgeleverd heeft. Ook Delhaize is vragende partij voor een bemiddelaar.

Enkele weken geleden kondigde Delhaize aan dat ze 128 winkels in eigen beheer wil verzelfstandigen. “Vanmorgen vond de derde geplande overlegvergadering tussen directie en werknemersvertegenwoordigers plaats. Na de vergadering hebben we moeten vaststellen dat partijen er (opnieuw) niet in geslaagd zijn echt in dialoog te gaan over de aankondiging die de directie deed op 7 maart”, laat minister Dermagne weten.

“Er is momenteel geen verder overleg gepland op lokaal niveau en op niveau van de onderneming over dit dossier. Ik heb dan ook gevraagd aan de sociaal bemiddelaar om het dossier in handen te nemen en de partijen bijeen te brengen voor overleg. Ik roep beide [kanten] op tot een open en constructieve dialoog”, aldus Dermagne.

“De directie van Delhaize moet hun bezorgdheden serieus nemen”

Het Vlaams Belang laat intussen weten dat de partij meeleeft met de bezorgdheden van de werknemers. “De onzekerheid die leeft bij het personeel is niet te onderschatten”, zegt Vlaams Parlementslid Ilse Malfroot (Vlaams Belang). “De directie van Delhaize moet hun bezorgdheden serieus nemen en er alles aan doen om te garanderen dat het personeel aan dezelfde voorwaarden aan de slag kan blijven.”

BRON:Belga
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen