21.4 C
Brussel

Depraetere: “Conner Rousseau misschien voorgoed out of the picture”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De politieke toekomst van Conner Rousseau lijkt weinig rooskleurig. Na vorige week is dat geen nieuws, maar zelfs de Vooruit-top en de kersverse voorzitter van de socialisten twijfelen openlijk aan zijn politieke toekomst. Zelfs Rousseau zijn recent bezegeld lijsttrekkerschap in Oost-Vlaanderen voor het Vlaams Parlement lijkt wankel. Dat blijkt uit een interview in De Standaard.

Conner Rousseau is voorzitter af, omdat diens exacte uitspraken van begin september in Sint-Niklaas tijdens een dronken nacht zijn bovengekomen. Melissa Depraetere volgt Rousseau op als partijvoorzitter. En kennelijk is voortaan de toekomst van het voormalige goudhaantje van Vooruit lang niet meer zeker. “Conner is out of the picture”.

Melissa Depraetere heeft 5.000 volgers op IG

Wat verandert er nu bij Vooruit nu Conner Rousseau voorzitter af is, vroeg De Standaard aan de nieuwe voorzitter. “De verandering is groot”, antwoordt Depraetere. “Conner was heel aanwezig in de partij en in de media. Hij heeft de partij altijd strak geleid. De grootste verandering is dat Conner out of the picture is – minstens tijdelijk, misschien voorgoed.”

Dat is een opmerkelijke uiting, want Conner Rousseau was (en is) naast voorzitter ook Oost-Vlaams lijsttrekker voor het Vlaams Parlement én lijsttrekker in Sint-Niklaas. “Hij neemt even rust, het is aan hem om na te denken wat hij nadien wil doen. Dus of hij de Vlaamse lijst in Oost-Vlaanderen zal trekken, kan ik vandaag niet zeggen.”

De Standaard merkte echter zelf ook een ander groot verschil op: “U heeft 5.000 volgers op Instagram. [Thans 7.000, red.] Rousseau heeft er 143.000”, klonk het ten aanzien van Depraetere. “Ik ben veel minder actief op sociale media”, luidde het antwoord. “Daar moet ik extra in investeren.” Het zal in elk geval afwachten zijn om te zien of Depraetere op een zevental maanden de partij Vooruit terug kan herstellen na de afgelopen schade.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen