19 C
Brussel

Depoortere: “Verlinden heeft gecapituleerd voor overmacht ravers”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Commissievoorzitter van Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) heeft begrip voor de Limburgse agenten gezien de onderbemanning die er soms speelt, maar niet voor binnenlandminister Annelies Verlinden (cd&v) die “onmiddellijk leek te capituleren voor de overmacht” van de duizenden clandestiene feestgangers op de rave vorige week in het Limburgse Brustem, nabij Sint-Truiden. Dat schrijft Depoortere in een opiniestuk voor PAL NWS.

“Ik heb begrip voor het feit dat het lokale korps met 40 beschikbare politieagenten in zo’n aanvangsfase niet veel kan beginnen”, oordeelt Depoortere. “Waar ik minder begrip voor heb, is dat onze overheid, en dan in de eerste plaats minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden onmiddellijk leek te capituleren voor de overmacht.”

Depoortere duidt daarbij ook op Verlindens desinteresse. “Terwijl buurtbewoners zich terecht afvroegen hoe het in godsnaam mogelijk is dat een bende onverlaten op een verlaten militair domein een illegaal festival konden organiseren zonder dat de bevoegde overheid dit in de gaten had, zat minister van Binnenlandse Zaken Verlinden rustig te genieten van de bekerfinale tussen Antwerp en Mechelen.”

Want, zo gaat Depoortere verder, “dat de overheid niet eens een poging deed om het festival stil te leggen, bijvoorbeeld door het in beslag nemen van de geluidsinstallaties, en zo het festival gecontroleerd te beëindigen, betekent voor mij een pure capitulatie voor een maatschappelijke tendens die zijn neus ophaalt voor alles wat met respect voor orde en veiligheid te maken heeft.”

Het volledige opiniestuk is te lezen via PAL NWS.

BRON:PAL NWS
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen