13.4 C
Brussel

Depoortere over ‘jongeren’-problematiek: “Hoor van Verlinden al 3 jaar hetzelfde”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Ortwin Depoortere (Vlaams Belang), commissievoorzitter Binnenlandse Zaken, heeft voor en tijdens zijn tussenkomst in de plenaire vergadering donderdag hard uitgehaald naar binnenlandminister Annelies Verlinden (cd&v). Volgens de eerstgenoemde neemt de minister immers te weinig actie om de ernstige overlast in de Vlaamse recreatiedomeinen zoals de Blaarmeersen tegen te gaan. “Het is beter om hekken te zetten rond een land dan om een recreatiedomein.”

Volgens Depoortere zijn hekken zoals we die kennen in de Blaarmeersen “symptoombestrijding”.

Eerder vorige maand werd het splinternieuwe hek rond de zwemzone in de Blaarmeersen met veel eenvoud ondergraven. En een honderdtal allochtone relschoppers kon er even later eenvoudig misbruik van maken om er keet te schoppen, te stelen en een vrouw in monokini te bekogelen met zand.

Lik op stuk in plaats van de mantel der liefde

Het hekken [in] de Blaarmeersen, dat is maar symptoombestrijding”, zo zei Depoortere donderdag voor de camera van V-NIEUWS. “Men zou beter hekken zetten rond een land en niet rond een recreatiedomein. Want het zijn, laat ons niet vergeten, allochtone relschoppers die afgezakt komen vanuit grootsteden zoals Brussel.”

Verder wil Depoortere ook weten wat Verlinden nu gaat ondernemen inzake hard optreden, want ondanks beloftes ziet Depoortere weinig beleidsdaden. “Ik stel elk jaar dezelfde vraag: wanneer komen die harde maatregelen en wanneer die nultolerantie? Maar ik hoor elk jaar hetzelfde… Men moet alles ‘met de mantel der liefde bedekken’. Men moet ‘respectvol met elkaar omgaan’. Dat is niet wat het Vlaams Belang wil. Het Vlaams Belang wil een lik-op-stuk-beleid.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen