21.4 C
Brussel

Depoortere hekelt “non-oplossing Verlinden” voor luchthaven Zaventem

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Ellenlange rijen op de luchthaven van Zaventem. Opstootjes en frustraties. De zomervakantie staat voor de deur, maar de politie op de nationale luchthaven is flink onderbemand. Men ontbreekt meer dan een kwart van de benodigde mankrachten. Commissievoorzitter in de Kamer voor Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) bond woensdag de kat de bel aan en haalde donderdag voor V-NIEUWS fel uit naar binnenlandminister Annelies Verlinden (cd&v).

Volgens de meeste recente cijfers zijn er 146 agenten te kort in Zaventem. Dat is goed voor ruim een kwart van de totale nood. Dat weegt natuurlijk niet enkel op de werkdruk van het politiepersoneel, maar ook op de reizigers die op vakantie willen vertrekken. Juli is nog niet gestart, maar de problemen leiden nu al tot ernstige opstootjes.

“We komen 150 politieagenten te kort”, reageerde Depoortere voor de camera van V-NIEUWS. De commissievoorzitter bracht die informatie zelf naar buiten. “Minister Verlinden lost dit op door veertien Franstalige agenten te detacheren voor eventjes. Dat is uiteraard niet structureel, dat is een druppel op een hete plaat.”

“Men moet politieagenten van over gans het land sturen naar waar dat nodig is, en nu is dat in de luchthaven van Zaventem”, besluit Depoortere, die tevens reizigers oproept om op tijd te vertrekken en het hoofd koel te houden.

Eerder pleitte het Vlaams Belang al voor een beter statuut voor agenten en verdedigde de partij de eisen van de politievakbonden rond het eerbiedigen van het oorspronkelijk loonakkoord. Dat werd recent door de Vivaldi-regering eenzijdig gewijzigd. 

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen