21.8 C
Brussel

Delhaize-winkels gevandaliseerd

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een anoniem collectief dat zich “verzet tegen de ultraliberalisering van de samenleving” heeft een aantal Delhaize-winkels beschadigd. Onder meer in Gent en Beersel zijn winkelpanden gevandaliseerd. De supermarktketen heeft intussen klacht ingediend. Dat meldt De Standaard. 

Verschillende Delhaize-winkels zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gevandaliseerd door een anoniem collectief. De supermarktketen bevestigt dat er schade is toegebracht aan de vestigingen in Gent, Beersel, Flagey (Elsene), Boondael (Elsene), Bergen, Fragnée en Saint-Lambert (Luik). Delhaize veroordeelt de actie en heeft klacht neergelegd bij de politie. 

Deurwaarders, vandalen en Delhaize

De winkels werden met verf beklad en er zijn boodschappen aangebracht op de muren. Daarnaast hebben de anonieme vandalen met olie gegooid, sloten gebroken en ramen stukgeslagen. Het collectief liet weten dat het verantwoordelijk is voor de aangebrachte schade. Met de actie wil het naar eigen zeggen het “recht op staken verdedigen en strijden tegen de ultraliberalisering van de samenleving.” Het roept eveneens op tot een boycot van de Delhaize-winkels. 

Delhaize zette eerder dit jaar deurwaarders in om winkels te openen die door de vakbonden geblokkeerd werden. Die acties kwamen er nadat de supermarktketen bekendmaakte dat het alle 128 winkels die het zelf uitbaat, wil verzelfstandigen.

Een aantal van de betrokken deurwaarders is nu ook geviseerd. Er zijn beschadigingen toegebracht aan hun kantoren, dat blijkt uit foto’s die het anonieme collectief heeft verstuurd.

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen