8.6 C
Brussel

De Wever bespot Francken voor oog van camera

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Maandag vond de Antwerpse gemeenteraad plaats, maar niet in mineur, ondanks de moeilijke gesprekken over de nieuwe begroting. Reden van de vrolijkheid? Nagenoeg de voltallige gemeenteraad maakte gebruik van de gelegenheid om met Theo Francken en zijn steenkolenengels te spotten. Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) deed gretig mee en dat is ook HLN niet ontgaan.

Eerder vorige week ging Theo Francken, Kamerlid voor N-VA, ietwat uit de bocht op de Israëlische televisie. Hij zei dat de Belgische overheid antisemitisme compleet ongemoeid laat, maar gebruikte daarbij tevens een vreemdsoortig Engels waarbij hij een Nederlandse zegswijze letterlijk vertaalde. “For me it’s like the drup in the emmer who is totally full”, zo haalde Francken uit naar premier Alexander De Croo (Open Vld) die kritiek had op de militair beleidskeuzes van Israël.

Maandag haalde het voorval ook de Antwerpse gemeenteraad. Peter Mertens (PVDA) haalde zo Francken door de mangel met een emmer-verwijzing, maar van de oppositie viel dit nog te verwachten. Al snel deed echter de meerderheid mee. Schepen Claude Marinower (Open Vld) hield zelfs een ganse tussenkomst in het ‘Franckenglish’. “this begroting shaves no high tops”, stak hij van wal. “Unfortunately, peanut butter”.

Ook partijgenote Nathalie Van Baren (N-VA) bespotte Francken. “I fell off my stoel”, aldus Van Baren bij het horen van de oppositiekritiek. En zelfs burgemeester Bart De Wever deelde in de pret: “It is high time for a drop in the emmer”, grinnikte hij toen hij een sanitaire stop aankondigde. En ten aanzien van schepen Jinnih Beels (Vooruit) die wat lang tussenkwam: “You come in between a little bit too long, hè.”

BRON:HLN
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen