11.5 C
Brussel

“Cultuuroorlog tegen ziel van Vlaanderen moeten we beantwoorden”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) roept op om niet langer machteloos toe te zien op de linkse cultuuroorlog tegen Vlaanderen. “De tijd is gekomen om de cultuurstrijd tegen de ziel van Vlaanderen eindelijk te beantwoorden”, aldus Vandendriessche. Hij alludeerde onder meer op de aanstelling van Dalilla Hermans als trajectcoördinator om Brugge tot culturele hoofdstad van Europa te maken.

In Brugge duidde burgemeester Dirk De fauw (cd&v) onlangs Dalilla Hermans aan om van Brugge in 2023 de culturele hoofdstad van Europa te maken. Ze liet zich erg omstreden uit en zei onder meer: “In de loop van de geschiedenis stonden de blanken altijd aan de verkeerde kant. In bijna elk verhaal brachten de blanken dood, verderf en miserie.” Voor het Vlaams Belang is dit puur en onversneden racisme en de partij verzet zich dan ook tegen de benoeming van Hermans. Die kadert dan ook in de woke-ideologie, en de daarmee gepaarde cultuuroorlog, die vanuit Amerika komt overgewaaid en onze samenleving vergiftigt. Volgens Vandendriessche is dit alles geen toeval. “Terwijl we de ene woke-idiotie na de andere door onze strot geramd krijgen, beweert de leugen- en regimepers ondertussen doodleuk dat woke helemaal niet bestaat omdat ze hun woke-agenda in alle stilte, heimelijk overal aan het doorduwen zijn”, zegt Vandendriessche. “Ze willen daarover vooral geen debat. Omdat ze niet tegengesproken willen worden.”

“Tijd dat de rechterzijde de cultuuroorlog beantwoordt die links voert tegen onze manier van leven, onze cultuur en onze identiteit”

Vandendriessche vindt dat het dus hoogtijd is om woke te definiëren. “Woke is een neomarxistische ideologie die de maatschappij door de blik van machtsrelaties bekijkt”, zegt het Europees parlementslid. “De samenleving bestaat volgens hen daardoor uitsluitend uit onderdrukkers en onderdrukten. Slachtofferschap is de kern van de woke-ideologie. Daaraan koppelt woke identiteitspolitiek. Men is onderdrukker of onderdrukte afhankelijk van de uitgevonden groep waartoe men behoort. Woke wil de samenleving transformeren door de omkering van de normaliteit. Ze willen onze hele identiteit, cultuur en manier van leven deconstrueren, afbreken en vernietigen.”

Met het Vlaams Belang wil Vandendriessche het louter analytische overstijgen en iets doen aan het woke-extremisme. “De radicale linkerzijde voert al sinds de jaren 60 een cultuuroorlog tegen onze manier van leven”, concludeert hij. “Het is tijd dat de rechterzijde niet langer eens diep zucht bij hun absurditeiten, maar de cultuuroorlog beantwoordt die links voert tegen onze manier van leven, onze cultuur en onze identiteit.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen