16.8 C
Brussel

De Croo wil geen communautaire hervorming na 2024

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op een 1 mei-viering van Open Vld in Blankenberge heeft premier Alexander De Croo aangegeven geen fan te zijn van communautaire hervormingen na de verkiezingen van 2024. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. “Voor dat soort discussies hebben we in ons land de tijd niet meer.”

De Croo hield op een 1 mei-viering van Open Vld Blankenberge een pleidooi voor respect voor de werkende mens. Volgens de premier is de ongelijkheid tussen werkenden en niet-werkenden “de echte ongelijkheid in ons land”. De werkende klasse is voor hem de ruggengraat van onze economie. “Als we willen dat ons land sterker en welvarender uit de crisissen van de voorbije jaren komt, dan zal het zijn door hun inzet. […] Er zijn in ons land mensen die gaan werken en minder overhouden dan mensen die niet gaan werken.”

Volgens de Croo is het dan ook deze ongelijkheid waarop na 2024 gefocust moet worden en niet de verschillen tussen Vlamingen en Walen. Dat alles net vastloopt op het federale niveau, lijkt hem koud te laten. “Het is onze keuze of ons land volgend jaar opnieuw vastloopt en of we ons opnieuw laten gijzelen door de logica om alles te splitsen en af te breken”, zegt hij. “Voor dat soort discussies hebben we in ons land de tijd niet meer. We hebben daar al veel te veel energie mee verloren. De volgende regering moet gewoon aan de slag, opbouwen in plaats van af te breken. Dat is de fundamentele keuze de volgende jaren.”

BRON:HLN
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen