11.5 C
Brussel

“Cd&v niet langer geloofwaardig over kinderbijslag”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In de Zevende Dag liet partijvoorzitter van de cd&v Sammy Mahdi weten niet in een volgende Vlaamse regering te willen stappen zonder de indexering van de kinderbijslag. Daarmee zet Mahdi zich af van de voorstellen van N-VA en Vooruit. Dat zegt De Tijd. De vraag is of cd&v deze keer wel haar belofte nakomt. “Op vlak van kinderbijslag heeft cd&v geen geloofwaardigheid meer”, reageert Vlaams Parlementslid voor het Vlaams Belang Immanuel De Reuse

Afgelopen week ontstond er discussie over het groeipakket, dat is de hervormde kinderbijslag. Daarin pleiten de Vlaamse socialisten om de kinderbijslag te hervormen. Zij willen het kindergeld optrekken voor zij die het meer nodig hebben. Bijgevolg wordt het bedrag verlaagd voor wie er minder nood aan heeft. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) suggereerde een deel van het kindergeld rechtstreeks aan de scholen te geven. Dit wil hij doen nadat bleek dat er alsmaar meer schoolfacturen onbetaald blijven.

Voor Mahdi zijn de voorstellen van N-VA en Vooruit het bewijs dat er een ‘entente’ bestaat tussen die partijen. Hij vindt het jammer dat er wantrouwen is naar de gezinnen toe. Volgens hem vertrekken de partijen vanuit een ‘bemoeizieke overheid’. Volgens de partijvoorzitter is de indexering van het kindergeld de insteek van de volgende verkiezingen.

Vlaams Belang betwijfelt de geloofwaardigheid van cd&v

Maar volgens Vlaams Parlementslid Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) cd&v al haar geloofwaardigheid verloren rond dit thema. “Eerder deze legislatuur was het immers uitgerekend gewezen cd&v-welzijnsminister Wouter Beke die zijn akkoord gaf voor de afschaffing van de indexering”, stelt De Reuse in een mededeling. “Postjes boven principes is nog het enige leidmotief van cd&v.”

De kans dat cd&v effectief een breekpunt maakt van een verhoging van het groeipakket is nihil, klinkt het bij De Reuse zijn partij. “Onder het voorzitterschap van Mahdi zijn de christendemocraten verveld tot ruggengraatloze weekdieren”, besluit De Reuse. Ook verwijst het parlementslid naar wat Mahdi zei voor de regeringsformatie over de uitbreiding van de abortuswetgeving.

“Als anderen vinden dat de abortuswet versoepeld moet worden, vorm dan een regering zonder ons”, klonk het toen uit de mond van Mahdi. Onlangs draaide de partij 180 graden door alsnog deels in te stemmen met het voorstel om de abortustermijn op te trekken.

BRON:De Tijd
Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen