9.7 C
Brussel

“De boeren zijn het spuugzat”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vandaag trokken meer dan 1.000 tractoren en duizenden landbouwers vanuit heel Europa naar het kloppend hart van de Europese Unie om hun eisen hoorbaar te maken. Ook Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) was aanwezig, om de boeren een hart onder de riem te steken. “Het wordt tijd dat de politiek luistert naar de mensen”, klinkt het resoluut voor de camera van V-NIEUWS. 

De boeren hebben er genoeg van. Door de EU-regelgeving zien ze hun toekomst in de onzekerheid geduwd. Reeds een week vinden protesten over heel Europa plaats, ook zo in Vlaanderen, waar het nog strengere stikstofdecreet van de Vlaamse regering olie op het vuur gooit.

“De mensen zijn het spuugzat. De regelneverij, de Europese klimaatwaanzin, dit wordt hen opgedrongen”, licht Vandendriessche toe. “En het wordt tijd dat de politiek luistert naar de mensen. Daarom komen we op straat. Daarom steunen wij hen ook.”

Boeren met rust laten

De Europese Green Deal ligt voor een groot deel aan de grondslag van de problemen waar de boeren ingeduwd worden. Deze omvat een reeks beleidsinitiatieven van de Commissie-Von der Leyen met als overkoepelende doelstelling om Europa tegen 2050 als enig continent ‘klimaatneutraal’ te maken.

Ook Vandendriessche is van oordeel dat de Europese regelgeving en de nationale wetgeving die eruit voortvloeit dringend een andere weg dienen in te slaan. “We moeten gewoon naar een compleet ander beleid. Die klimaatwaanzin, die Green Deal, die moet gewoon weg. We moeten de mensen met rust laten en ons land terugnemen.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen