11.5 C
Brussel

Van Grieken: “Vlaanderen moet zijn erfgoed met meer liefde koesteren.”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op de tweede dag van de ’Doe ze luisteren’-wandeltocht heeft partijvoorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang) een bezoek gebracht aan een woonzorgcentrum in De Haan. Daarnaast bezocht hij samen met ondernemer Michel van den Brande de met voortbestaan bedreigde Velodroom van Blankenberge. “Het zou doodzonde zijn als de velodroom zou verdwijnen”, zo verklaarde Van Grieken, die vindt dat het stadsbestuur de Velodroom moet beschermen. “Dit Blankenbergs stuk erfgoed mag niet verloren gaan, voor zowel de huidige als toekomstige generaties. Vlaanderen moet zijn erfgoed met meer liefde koesteren.” Dat meldt het Vlaams Belang in een persmededeling. 

‘Doe ze luisteren’ is een tiendaagse wandeltocht waarbij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken van de kust richting Brussel stapt en onderweg tal van gewone Vlamingen ontmoet. Van Grieken vertrok ‘s morgens in Bredene richting De Haan. Daar stond een bezoek gepland aan een woonzorgcentrum, waar de partijvoorzitter het onder meer had over de zware job en de moeilijkheden waar de zorgsector mee te kampen krijgt. 

“De problemen in de zorg zijn nog lang niet achter de rug”, zo liet Van Grieken optekenen. “Er is nog steeds een tekort aan werkkrachten en daarnaast blijft de rusthuisfactuur veel te hoog.” Het Vlaams Belang wil de maximumfactuur in de zorg doorvoeren en een afschaffing van de onderhoudsplicht van kinderen ten overstaan van hun ouders. Die geeft soms aanleiding tot financiële problemen met de kinderen zelf. “De overheid moet ervoor zorgen dat Vlamingen die heel hun leven gewerkt hebben een waardige oude dag krijgen”, klinkt het.

Velodroom

Vervolgens trok de partijvoorzitter richting Blankenberge, waar een lunch met ondernemer Michel van den Brande en een bezoek aan de legendarische Velodroom op de planning stonden. “De Velodroom is een uniek stuk erfgoed dat vele Vlamingen terug doet denken aan vakanties aan zee tijdens hun jeugd”, aldus Van Grieken. “Bovendien gaat de Lustige Velodroom al drie familiegeneraties mee en wordt dit jaar de negentigste verjaardag gevierd.”

Het is echter niet zeker dat de Velodroom kan blijven voortbestaan. De huidige eigenaar zoekt immers een overnemer. “Dit Blankenbergs stuk erfgoed mag niet verloren gaan, voor zowel de huidige als toekomstige generaties”, zegt Van Grieken. Het Vlaams Belang pleit dan ook voor een referendum over de toekomst van de Velodroom. 

“We doen ze luisteren”

Van Grieken vervolgde zijn tocht langs de Blankenbergse havenfeesten en een strandbar, waar hij de aanwezigen opriep om op Pinkstermaandag zeker naar Brussel te komen. “De bedoeling van ‘Doe ze luisteren’ is om de partijen aan de macht wakker te schudden en hen naar de gewone Vlamingen te doen luisteren”, besluit Van Grieken. “Ik hoop met zoveel mogelijk mensen naar Brussel te trekken op 29 mei. Samen sturen we een krachtig signaal naar de politici in hun ivoren torens. We doen ze luisteren!”

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen