18.7 C
Brussel

Criminele asielzoeker schiet twee agenten neer in New York

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Maandagochtend vond een schietincident plaats in de New Yorkse wijk Queens. Hierbij raakten twee agenten gewond. De verdachte, Bernardo Castro Mata, is een 19-jarige Venezolaanse asielzoeker. Hij wordt naast de schietpartij gelinkt aan meerdere overvallen en woont in een door belastinggeld gefinancierde asielopvang. Dat meldt de Amerikaanse krant New York Post.

Agenten Richard Yarusso (26) en Christopher Abreu (26) betrapten Mata toen hij tegen het verkeer inreed op een scooter zonder nummerplaat. Na een achtervolging trok Mata een pistool en schoot beide agenten neer. Het voorval gebeurde rond 01:40 uur ’s nachts. De agenten werden snel naar het ziekenhuis gebracht en konden later die dag al naar huis.

Illegaal in de VS en recentelijk vrijgelaten

Volgens de Amerikaanse immigratiedienst kwam Mata illegaal de VS binnen in juli 2023. Hij werd recentelijk vrijgelaten onder een massale amnestieregeling van de regering van president Joe Biden. Mata was al bekend bij de politie wegens eerdere gewelddadige incidenten, waaronder twee ‘snatch and grab’-overvallen in Queens.

Na het schietincident werd Mata in stabiele toestand naar het New York-Presbyterian ziekenhuis overgebracht in Queens. Hij wordt aangeklaagd voor poging tot moord op een politieagent en illegaal wapenbezit.

Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen