13.4 C
Brussel

Conner Rousseau ontkent alle #MeToo-geruchten

Gepubliceerd:

- Advertisement -

“Belachelijke roddels”. Zo noemt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau de verschillende aantijgingen en geruchten over grensoverschrijdend gedrag met de Vooruit-voorzitter en minderjarige jongens. Rousseau reageerde daarbij voor het eerst zelf op die beschuldigingen. Dit voor de camera’s van VTM en de VRT.

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft vorige week in een YouTube-video zijn ‘coming out’ gemaakt: hij zou “zeker op de twee vallen”. De opmerkelijke video had ook een bijzondere timing, namelijk te midden van steeds hardnekkigere (maar tot nu toe onbewezen) roddels over seksueel ongewenst gedrag.

Woensdag heeft Rousseau voor de eerste keer zelf gereageerd op die roddels. Tot nu toe deed hij dat via partijgenoten zoals Vlaams Parlementslid Freya Van den Bossche. Zelf trok hij op reis. Een bewuste tactiek, analyseerde zo politicoloog Carl Devos (UGent), omdat er dan zo minder blijft ‘plakken’ aan Rousseau. Maar de politieke realiteit haalde die plannen in. De Vooruit-voorzitter kwam vervroegd en verplicht terug van zijn reis omwille van Teherangate en het opstappen van Brussels staatssecretaris voor Internationale Aangelegenheden Pascal Smet (Vooruit).

Rousseau ontkent in alle talen: “alleen belachelijke roddels”

“k heb nog niets gehoord dat op iets slaat’, zo zei Rousseau woensdag aan VRT en VTM. “Alleen belachelijke roddels, dingen die uit hun context worden getrokken, zever in pakskes.”

“Er is één aangifte geweest waarover ik ben ondervraagd”, ging Rousseau verder. Hij refereert hierbij aan een onderzoek dat het West-Vlaamse parket voerde de voorbije maanden rond ongepast gedrag jegens een jongeman van 17 op een festival. “Dat is onderzocht geweest, en geseponeerd wegens geen feiten.”

Er is echter nog een tweede onderzoek. Daarover zou Rousseau “nog niet gecontacteerd” zijn. Christine Mussche, de advocate van Rousseau, liet recent wel weten dat daar ook “volstrekt foutieve zaken” zouden zijn aangebracht. Dat onderzoek werd pas gestart op 19 mei evenwel.”

Timing ‘coming out’ zou toevallig zijn, beweert Rousseau

De timing bleef echter opmerkelijk, iets wat ook De Morgen in een kop plaatste: “het is moeilijk om de timing van de coming-out van Conner Rousseau los te zien van andere gebeurtenissen”. Maar ook dat ontkent Rousseau: “De roddels gaan al lang mee, hoor. Ik hoor al twee jaar de belachelijkste dingen. […] Als ik het later gebracht zou hebben, zou het beschouwd geweest zijn als een verkiezingsstunt.”

Voor Rousseau en Vooruit is er alleszins veel in het spel. Als er dan toch iets waarachtig zou bovendrijven rond de beschuldigingen, is de kans groot dat Vooruit in elkaar klapt. Dat voorspelden ook een aantal politicologen afgelopen dagen.

BRON:VRT
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen