6.6 C
Brussel

Conner Rousseau maakt ‘coming out’ te midden van #MeToo-roddels

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft in een YouTube-video zijn ‘coming out’ gemaakt: hij zou “zeker op de twee vallen”. De video is echter niet zomaar een eenvoudige YouTube-video, maar een productie van ‘Bargoens’. Dat is het productiehuis van televisiemakers Eric Goens – die ook de documentaire over Sihame El Kaouakibi (ex-Open Vld) maakt. De opmerkelijke video komt er te midden van steeds hardnekkigere (maar tot nu toe onbewezen) roddels over seksueel ongewenst gedrag.

Vooruit en ‘Bargoens’ hebben VRT en DPG Media niet geamuseerd met hun bijzonder aanbod. Goens’ mediahuis probeerde een mini-docu rond het uit de kast komen van Rousseau immers te verkopen. Volgens VTM vroeg Goens 750 euro per begonnen minuut. Een ’technical fee’, zo wordt dat genoemd. Later werd de video gratis aangeboden; HLN en VRT weigerden echter de video op te nemen omdat ze op die manier geen kritische vragen konden stellen. Rousseau weigerde ook in te gaan op de mogelijkheid tot een nieuw interview.

#MeToo en #Conner

Er wordt dan ook beweerd dat Rousseau de vis probeert te verdrinken of de vlucht vooruit nam met de video. Er zijn immers hardnekkige geruchten die in het #MeToo-gegeven te kaderen zijn. Op Twitter is ‘Conner’ zo al nagenoeg dagelijks trending. “En op het Vooruit-hoofdkwartier is het ondertussen alle hens aan dek”, schrijft politiek journaliste Isolde Van Den Eynde (HLN). “Dagelijks worden ze bestookt met vragen van journalisten over geruchten die al enkele maanden de ronde doen.”

Die geruchten gaan over grensoverschrijdend gedrag en aanranding. BELGA brengt zo dat er twee gerechtelijke onderzoeken bestaan hiernaar. Eén hiervan werd opgestart nadat DPG Media informatie over aanranding van een minderjarige had doorgespeeld aan het parket. Die zaak werd evenwel geseponeerd nadat het vermeende slachtoffer niet wou praten met de politie. Een tweede melding gaat evenzeer over een incident met een minderjarige. Het parket van Antwerpen bevestigt bevestigt daarbij dat het op 19 mei een brief heeft ontvangen met beschuldigingen jegens Rousseau. De exacte inhoud hiervan is niet gecommuniceerd en het parket laat weten dat er in eerste instantie zal onderzocht worden of er sprake is van strafbare feiten.

Op de populaire Behaved-podcast werden deze vermeende zedenfeiten in detail toegelicht in een Instagramvideo (onderaan). Intussen ging deze video ook viraal.

“Als één man achter Conner”

Voorlopig blijven de Vooruit-kopstukken nog achter hun voorzitter staan. Vlaams Parlementslid Freya Van den Bossche (Vooruit) had het in Terzake het zo over een “gemene roddel- en haatcampagne tegen Conner Rousseau”, waarbij “politieke tegenstrevers […] het hem moeilijk maken. […] Wij staan als één man achter Conner”.

In De Afspraak verkondigde Kamerfractieleider Melissa Depraetere (Vooruit) een gelijkaardige boodschap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Behaved (@behaved_podcast)

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen