11.5 C
Brussel

Comité P onderzoekt politiegeweld tegen Van Grieken

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Dinsdag kreeg Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een slag in het aangezicht van een agent tijdens de grote zorgbetoging. Het Comité P zal het buitensporige optreden van de agent in kwestie onderzoeken. Evenwel veroordeelt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden het geweld, zo meldt Het Nieuwsblad.

Comité P zal de agent die een slag aan Van Grieken uitdeelde aan een onderzoek onderwerpen. De agent in kwestie wou bruusk het spandoek van de aanwezige Vlaams Belang-parlementsleden en -medewerkers die hun steun betuigden aan de zorg afnemen. Van Grieken hield hem hierbij op afstand, en kreeg daarbij prompt een rake slag in het aangezicht van de duidelijk geagiteerde agent.

De politie vormde eerst een cordon rond de statische manifestatie van het Vlaams Belang. Zij stonden met een ‘een hart voor de zorg’-spandoek en ‘zorg voor de zorg’-posters langs de route van de betoging. Verder werden de aanwezige Vlaams Belangers administratief aangehouden.

Onderzoekt Comité P ook geweld tegen Samyn?

Minister Verlinden meldde gisteren het voorval te zullen onderzoeken. Hiervoor schakelt ze het Comité P in. Kamerlid Ellen Samyn (Vlaams Belang) werd hardhandig tegen de grond gewerkt en incasseerde een kniestoot van een agent. Zij werd vroeger in haar vrijheid hersteld gezien ze medische zorg nodig had. Of daar een onderzoek naar ingesteld wordt, is nog niet bekend.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen