5.5 C
Brussel

Claes (VB) kritisch voor wildgroei trajectcontroles: “geldautomaten”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) wil tot duizend extra verkeersboetes per uur uitvaardigen. Dat meldt HLN. Naar verluidt om de staatskas te vullen, zo onthulde een gelekte e-mail eind vorig jaar. Ook op lokaal niveau is de wildgroei aan trajectcontroles onmiskenbaar. Bij Vlaams Parlementslid Bart Claes (Vlaams Belang) klinkt duidelijk een andere boodschap: “Weg met die filmende geldautomaten!”

Uit een gelekte e-mail bleek dat de FOD Justitie wil dat er sneller en meer geflitst wordt, omdat het “aantal boetes een positief effect heeft op de federale inkomsten”. Nu lijkt ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) zich achter deze budgettaire zet te scharen. Ze wil dat er tot duizend extra verkeersboetes per uur worden uitgevaardigd.

Ook lokale besturen eisen hun deel van de geldstroom op. De wildgroei aan lokale trajectcontroles voelden vele Vlamingen al langer in hun portemonnee. “Verkeersveiligheid verbeter je niet met camera’s en bordjes, maar wel met goede infrastructuur“, reageerde Vlaams Parlementslid Bart Claes (Vlaams Belang) op sociale media.

“Filmende geldautomaten”

Dat het groeiend aantal flitscamera’s en trajectcontroles alleen maar middelen zijn om inkomsten te genereren, is duidelijk voor Claes. “Weg met die filmende geldautomaten!” Op “een significante daling van het aantal verkeersslachtoffers is het nog steeds wachten”, volgens het Vlaams Parlementslid.

De verkeersregels en snelheidslimieten in ons land noemt hij “idioot en onrechtvaardig”. Snelheidslimieten en verkeersomstandigheden worden met opzet aangepast om overtredingen – en dus boetes en overheidsinkomsten – uit te lokken, volgens Claes.

BRON:HLN
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen