6.6 C
Brussel

Chris Janssens maakt gehakt van opvolger Moslimexecutieve

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Chris Janssens, fractieleider in het Vlaams Parlement voor het Vlaams Belang, heeft de Moslimraad fel bekritiseerd. Dat deed hij bij aanvang van de plenaire zitting woensdag voor de camera van V-NIEUWS. De Moslimraad is de opvolger van de corrupte en extremistisch bevonden Moslimexecutieve – tot voor kort het hoogste orgaan van de moslims in België. “We hebben niet meer islam nodig, maar minder.”

De Moslimexecutieve heeft een opvolger klaar staan. De Moslimexecutieve is/was het hoogste orgaan van moslims in ons land. Het orgaan staat onder meer in voor de benoeming van moslimleerkrachten, maar was van bij de start gecorrumpeerd door buitenlandse invloed zoals van Turkije, Marokko en Saudi-Arabië. En moslimextremisme was nooit veraf. Vorig jaar werd beslist om de erkenning in te trekken na een zoveelste bewezen incident rond beïnvloeding en islamisme.

Die opvolger zou de Moslimraad gaan heten en moet de ‘Europese islam’ gaan organiseren – maar Chris Janssens is sceptisch en vindt dat het überhaupt geen overheidstaak is om de islam te subsidiëren.

“De islam is in Vlaanderen, in Europa niet te integreren”, zegt Janssens immers. “En dus hebben we geen nood aan meer islam, maar aan minder islam. Dat betekent dat we moeten stoppen met overheidssteun aan de islam, dat we buitenlandse financiering van moskeeën moeten tegengaan, en dat we moskeeën moeten sluiten waar extremisme gepredikt wordt.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen