22.2 C
Brussel

Chris Janssens: “cd&v euthanaseert haar eigen bestaansreden”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een breed interview met PAL NWS en ’t Pallieterke zegt fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Chris Janssens (Vlaams Belang) dat hij niet opgezet is met de richting die cd&v uitgegaan is omtrent de abortuskwestie. “Met haar bocht inzake abortus euthanaseert cd&v vooral haar eigen bestaansreden: elk kernthema dat ze zich in theorie toe-eigent, verwaarloost ze in de praktijk.”

“Je kan je afvragen wat die partij nog in de Vlaamse en de federale regering doet,” zegt Janssens aan PAL NWS. “Of het nu gaat over stikstof, Ventilus, abortus, het communautaire dossier of een Vlaamse meerderheid in de federale regering: keer op keer weegt de lokroep van de vetpotten van de macht zwaarder door dan de christendemocratische principes.”

Versoepeling abortuswetgeving en vermindering bedenktijd

Wanneer gevraagd werd naar het standpunt van het Vlaams Belang omtrent abortus, antwoordde Janssens dat het nog altijd over mensenlevens gaat. “De bestaande regelgeving […] willen [we] zeker niet soepeler maken”, zo luidt het in ’t Pallieterke. “Een uitbreiding naar 18 weken zou de behandeling veel ingrijpender maken, zowel lichamelijk als psychologisch.”

“Daarnaast wil de regering de bedenktijd afschaffen of verminderen van zes naar twee dagen”, gaat Janssens nog verder. “Een vrouw die online een paar schoenen koopt, krijgt twee weken bedenktijd, maar voor een vrouw die haar baby wil aborteren, is dat slechts twee dagen. Dat is een tegenstelling die niet alleen onmenselijk, maar ook onaanvaardbaar is. De zaken die momenteel op tafel liggen, kunnen voor ons absoluut niet door de beugel.”

Het gehele interview leest u via PAL NWS of in ‘t Pallieterke.

BRON:PAL NWS
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen