13.5 C
Brussel

Chatvriend van Pichal riskeert 7 jaar cel na verkrachting minderjarigen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Benoit D. is één van de mannen binnen het pedonetwerk rond Sven Pichal (ex-VRT), dit samen met Reuben De Boel. En volgens nieuwe informatie uit het proces zou Benoit D. de meeste doortrapte van de drie zijn. Plasseks met minderjarigen, drugs, cadeautjes in ruil voor seksuele handelingen… En hiernaast bezat en deelde hij dus met De Boel en Pichal “werkelijk misselijkmakende” beelden van kindermisbruik. Dat schrijft HLN.

Ook Benoit D. komt uit de showbizz-wereld en was actief als theaterassistent. Zo kende het trio elkaar. Reuben De Boel was immers musicalacteur terwijl Pichal dan weer vooral bekend was en is van ‘De Inspecteur’ op Radio 2. Net als De Boel en Pichal werd hij vorige zomer betrapt op bezit en verspreiding van kinderpornografische foto’s en filmpjes via chatgroepen.

Drank, drugs en uitvoeren van “perverse fantasieën”

De beelden bleken “werkelijk misselijkmakend” volgens het Openbaar Ministerie. Ze toonden baby’s en heel jonge kinderen die door volwassenen werden verkracht. En het zou niet het enige blijven dat naar bovenkwam drijven. Benoit D. was in 2016 immers assistent van een Antwerpse theaterproductie waarin ook twee West-Vlaamse minderjarige jongens meespeelden. Om ‘lange verplaatsingen te vermijden’ overtuigde Benoit D. de ouders van de jongens om hen bij hem in Antwerpen te laten logeren.

De jongens – van 14 en 15 – werden vervolgens met drank en drugs door Benoit D. verleid om mee te gaan “in zijn perverse fantasieën”. Het begon met rondlopen in weinig kleren en ging over tot “expliciete seksuele handelingen met speeltjes en het oraal bevredigen van Benoit D.” De jongens kregen volgens advocaat Kris Luyckx 150 tot 200 euro om bepaalde handelingen te stellen, of werden beloond met etentjes of cinemakaartjes.

De verdediging van Benoit D. betwist de feiten niet, wel vroeg men om Benoit D. niet terug naar de gevangenis te sturen. Sinds zijn vrijlating in november 2023 zit hij namelijk thuis met een elektronische enkelband. Later maandag volgt het finale vonnis.

Lees ook:

Eerste celstraf geëist in zaak-Pichal

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen