18 C
Brussel

Brutale aanval met samoeraizwaard in Anderlecht; dader voortvluchtig

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een gruwelijke aanval met een samoeraizwaard schrikte de Claude Debussystraat in Anderlecht op. Een jongeman raakte lichtgewond. Dat meldt HLN. De dader, gewapend met het Japanse zwaard, is nog steeds op vrije voeten en de politie is intensief op zoek naar hem.

De politiezone Zuid kreeg rond 01:45 uur een alarmerend telefoontje over een vechtpartij waarbij een samoeraizwaard zou zijn gebruikt. Bij aankomst troffen de agenten aanvankelijk niemand aan. Na grondig onderzoek in de buurt ontdekten agenten uiteindelijk een jongeman met verwondingen aan zijn gezicht. Hij verklaarde dat hij betrokken was geraakt bij een incident met twee andere personen. Een van de mannen trok hierbij een samoeraizwaard.

De gewonde jongeman werd met lichte verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt en het onderzoek is in volle gang om de voortvluchtige aanvallers te identificeren en te arresteren.

Nacht vol incidenten

Het incident met het samoeraizwaard was niet het enige geweld dat de politiezone Zuid in de nacht van zaterdag te verwerken kreeg. Er kwam ook een melding binnen van een massale vechtpartij tussen een twintigtal daklozen en een ander steekincident in Schaarbeek.

De politie roept getuigen op zich te melden om de daders van deze gewelddadige nacht op te sporen. De buurtbewoners blijven geschokt achter en hopen op snelle gerechtigheid.

BRON:HLN
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen