11.5 C
Brussel

Brussels agentschap voor netheid onder vuur na reclame met lachgas

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een reclame van het Brussels agentschap voor netheid worden Brusselaars opgeroepen om hun gebruikte lachgas patronen te recycleren en niet op straat te gooien. Dat meldt Het Nieuwsblad. Over de gevaren van lachgas wordt niets gezegd. 

Propreté.Brussels, het Brussels agentschap voor netheid, gebruikt sinds kort een reclameaffiche waarin opgeroepen wordt om gebruikte lachgas patronen niet op straat of in openbare vuilbakken te gooien. In plaats daarvan zouden ze naar het containerpark gebracht moeten worden. “Drogeer uzelf, maar doe het proper”, schrijft een Twittergebruiker bij een foto van de nieuwe campagne.

Hoewel de reclame een goede boodschap voor het milieu lijkt te brengen, ontbreekt een boodschap op de affiches. Nergens worden de gevaren van lachgas vermeld. Dat is problematisch, gezien het gebruik van de drug alsmaar populairder wordt onder de jeugd. De federale regering overweegt zelfs een verbod op recreatief gebruik.

Verbod op Lachgas

Het Vlaams Belang pleit al lang voor een verbod op lachgas. “Wij dienden in september 2019 al een wetsvoorstel in”, zei Kamerlid Steven Creyelman (Vlaams Belang) in maart. “Het is goed dat ook andere partijen zich nu uitspreken voor een dergelijk verbod, maar het mag niet bij woorden blijven.”

“Er is absoluut een duidelijke wetgeving rond de verkoop van lachgas nodig”, gaat Creyelman verder. “Helaas ontbrak het de andere partijen aan het gezond verstand om ons wetsvoorstel meteen goed te keuren en heeft de toestand nog verscheidene jaren kunnen aanmodderen. Maar voor het Vlaams Belang komt de volksgezondheid en de verkeersveiligheid op de eerste plaats en wij zullen elke stap in de goede richting volmondig steunen.”

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen