9.7 C
Brussel

Brusselmans: “Ideologische tweespalt van N-VA is dramatisch en zelfs zielig”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Afgelopen dagen ontstond er heel wat hetze rond een evenement dat moest plaatsvinden in het stadhuis van Gent waarbij ‘Queen Nikkolah‘ als woke alternatief voor Sinterklaas naar voren geschoven werd. Dit linkse verzinsel bleek bovendien op de website van Immaterieel Erfgoed te vinden, dewelke gesubsidieerd wordt door de N-VA. “Die tweespalt van de N-VA, die begint toch echt wel dramatisch en zelfs zielig te worden”, reageert Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans (Vlaams Belang) voor de camera van V-NIEUWS. 

‘Queen Nikkolah’ is “een nieuwe mythe voor kinderen die de raciale- en gendergrenzen van Sinterklaas ter discussie stelt”. Nadat Zwarte Piet al werd geviseerd door links-progressieve activisten, is nu ook De Goedheiligman zelf aan de beurt. ‘Problematische’ oude Sinterklaasboeken mag je ook gratis inwisselen voor een woke alternatief. Dit nieuwe verzinsel is bovendien te vinden op de website van Immaterieel Erfgoed.

“De website is zelfs eigendom van de Vlaamse overheid”, stelt Brusselmans. “En het gaat veel verder, hoor. We zien vele socio-culturele verenigingen: denk aan Kif Kif, Hand in Hand tegen racisme, die gewoon allemaal gesubsidieerd worden door deze Vlaamse regering onder leiding van N-VA’er Jan Jambon. Dat is gewoon de waanzin voorbij.”

N-VA: theoretisch tegen wokeness, in de praktijk voor

“Ik heb hier vandaag de vraag ingediend aan Jan Jambon en ik hoopte ze ook deze namiddag aan hem te stellen. Maar hij stuurt Gwendolyn Rutten (Open Vld) naar voor terwijl hij zelf wel aanwezig is, omdat hij gewoon niet durft te antwoorden. Die tweespalt van de N-VA, die begint toch echt wel dramatisch en zelfs zielig te worden”, stelt het Vlaams Parlementslid vast.

In de plenaire zitting zelf weigerde de viceminister-president een antwoord ten gronde te geven op de vraag van Brusselmans. Hiermee schoof ze de parlementaire democratie terzijde door enerzijds te bepalen wat de oppositie mag vragen en anderzijds een thema dat vele Vlamingen duidelijk aanbelangt als irrelevant te beschouwen.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen