11.5 C
Brussel

“Brussel is het speelveld van gewelddadige maffiaclans”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Gisterennacht hebben onbekenden een man doodgeslagen in het beruchte Peterbos van Anderlecht. Verschillende politiebronnen geven aan dat het bos stevig in handen van de gewelddadige maffia van Marseille is. Het drugsgeweld in Brussel eiste dit jaar reeds meer dan zeven doden en een zeventigtal gewonden, zo meldt Het Nieuwsblad. “Ze weten dat ze er makkelijk mee wegkomen”, reageert Senator Bob De Brabandere (Vlaams Belang).

Woensdagochtend trof een jogger het levenloze lichaam van een dertiger aan in het Peterbos. Men gaat ervan uit dat het slachtoffer, die een kleinschalige dealer was, is gestraft omdat hij actief was in de wijk Peterbos die in handen is van de maffia van Marseille. Sinds een tweetal jaar wordt ons land, en voornamelijk Brussel, geteisterd door deze benden.

Verschillende politiebronnen melden aan de redactie van Het Nieuwsblad dat het drugsgeweld in Brussel helemaal uit de hand loopt. In 2023 zijn er al zeven mensen vermoord waarvan het bewezen is dat het om een afrekening in het drugsmilieu ging. Minstens zeventig mensen raakten dit jaar al gewond bij het drugsgeweld in onze hoofdstad.

Drugsoorlog woedt verder in Brussel

“De afrekeningen die nu gebeuren zijn afrekeningen binnen de organisaties onderling. Er woedt op dit moment nog geen oorlog tussen de groep van Marseille en de Albanese maffia, die ook heel sterk staat in Brussel”, geeft een politiebron mee aan de redactie van Het Nieuwsblad. “We vrezen wel nog veel meer drugsgeweld in de nabije toekomst. De laatste signalen zijn dat de groep van Marseille Kuregem, een andere beruchte wijk, wil inpalmen. Dat zou de vonk kunnen zijn die het drugsgeweld helemaal doet overslaan.”

“In Brussel gaat het om een territoriumoorlog met executies: directe aanslagen. De maffiagroep van Marseille die vooral in coke en cannabis doet, ziet Brussel als afzetmarkt en ook in Frankrijk staat ze gekend omdat ze zo extreem meedogenloos is. Ze schieten om te doden, er komt meestal geen eerste verwittiging”, geeft de politiebron verder mee.

“Wanneer gaat men toegeven dat het uit de hand is aan het lopen? Hoeveel doden moeten er nog vallen?”, stelt De Brabandere. “Brussel is het speelveld van gewelddadige maffiaclans. Waarom? Omdat ze weten dat ze er makkelijk mee wegkomen.”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken hekelt de laksheid van de regering. “En toch blijft Vivaldi langs de zijlijn toekijken. Wanneer gaat men eindelijk ingrijpen? De angst moet van kamp veranderen”, klinkt het.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen