9.7 C
Brussel

Britse tiener ‘aangerand’ in virtual reality

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Britse politie onderzoekt momenteel een ‘aanranding’ die heeft plaatsgevonden in een virtual reality (VR) videospel. De avatar van een 16-jarig meisje werd tijdens het spelen aangesproken en zogenaamd aangerand door een groep mannen. Dit is niet de eerste keer dat een dergelijk incident plaatsvindt, meldt de BBC. Dergelijke situaties kunnen echter eenvoudig worden vermeden, onder andere door het spel uit te schakelen.

Een virtuele aanranding of verkrachting mag vreemd klinken, maar de Britse politie onderzoekt momenteel een dergelijk geval. In de Metaverse, een onderdeel van Mark Zuckerberg’s mediarijk, werd een 16-jarig meisje ‘aangerand’ door een groep oudere mannen. Aangezien de spelers kilometers of zelfs continenten van elkaar verwijderd zijn, was er natuurlijk geen fysiek contact. Desondanks heeft het slachtoffer volgens een bron van de Daily Mail wel een trauma opgelopen.

Agenten merken op dat het meisje een vergelijkbaar soort trauma vertoont als een echt verkrachtingsslachtoffer. Dit is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt; ook in 2022 werd een vrouw ‘aangerand’ in de Metaverse.

Voorkomen

Volgens een woordvoerder van Meta kunnen dergelijke incidenten eenvoudig worden voorkomen. Spelers kunnen in het spel een ‘veilige ruimte’ rond hun avatar creëren, waardoor alleen vrienden van de speler zich in de directe omgeving kunnen bevinden.

Een andere oplossing is natuurlijk het uitschakelen van de VR-headset of het stopzetten van het spel. Eenvoudigweg ergens anders naartoe gaan in het spel kan ook helpen om dergelijke problemen op te lossen.

BRON:BBC
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen