11.5 C
Brussel

Britse leerlingen willen als hond of kat worden aangesproken

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het fenomeen van ‘pronouns’ of voornaamwoorden is iets dat steeds gevoeliger wordt. Militante jongeren eisen vaker en vaker dat mensen zich aanspreken met de voornaamwoorden die ze zelf verkiezen in plaats van diegene die grammaticaal correct zijn op basis van hun geslacht. Het gaat zelfs zo ver dat in het VK een groeiende groep scholieren als kat of hond wil worden aangesproken. Dat melden onder meer The Daily Mail en PAL NWS.

De LGBTQ-druk op de samenleving wordt steeds militanter. Maar ook de eisen binnen die groep worden steeds uitgebreid. Dat blijkt niet alleen uit de groeiende reeks letters die steeds meer soorten mensen zouden moeten vertegenwoordigen, maar ook uit de steeds veranderende vlaggen die gebruikt worden.

Er worden bijna elk jaar extra kleuren toegevoegd. De oorspronkelijke 6-kleuren-holebivlag wordt als oubollig gezien en is nu ‘verrijkt’ met bruine en zwarte strepen (want kennelijk waren enkel blanke mensen vertegenwoordigd in de vorige vlaggen). Ook lichtblauwe en -roze strepen zijn toegevoegd: om de transgenders te includeren. Tot slot kent de nieuwe vlag ook een paarse cirkel op een gele achtergrond, in het kader van intersekse-mensen.

Furries en pup play

Maar binnenkort kan daar dus misschien wel nog een kleur of symbool bijkomen. ‘Furries’ heten ze, personen die zichzelf identificeren als een dier. Ze verkleden zich vaak met een pluizig pak gelijkaardig aan die gebruikt in pretparken door mascottes. Katten en honden zijn vooral in trek, maar zijn niet de enige dieren in de wereld.

Ook zijn ‘furries’ niet eens de enige groep die rolspeelt als dieren. Bij ‘Pup play’ verkleden vooral homomannen zich met behulp van een masker als hond. (Een vlag voor de puppy pride werd reeds in 2011 ontworpen, inclusief hondenbot.)

In Rye, een Zuid-Engels kustdorpje gelegen tussen Hastings en Dover, kreeg een 13-jarige onlangs strafstudie omdat zij een andere leerlinge, die zichzelf als een non-binaire doch mannelijke kat beschouwt, zou bespot hebben. De leerkracht trad snel en kordaat op, zo bleek.

De hele reportage is te lezen op PAL NWS.

BRON:PAL NWS
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen