18.7 C
Brussel

Brand in asielcentrum Langemark-Poelkapelle aangestoken door bewoner

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Na een brand in het asielcentrum van Fedasil in Langemark-Poelkapelle heeft de politie een 26-jarige bewoner aangehouden op verdenking van brandstichting in zijn kamer. De man werd eerst naar het ziekenhuis gebracht voor een medische check-up en vervolgens overgebracht naar het politiebureau voor verhoor, zo meldt HLN.

Vrijdagochtend omstreeks 10:30 uur brak er brand uit in een woonblok van het asielcentrum langs de Stadensteenweg in Langemark-Poelkapelle. De brand ontstond in een kamer die onderdak bood aan vier personen. De brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur met gemak onder controle krijgen. Toch liep het woonblok aanzienlijke schade op.

Aangestoken brand

Bij aankomst waren alle bewoners al geëvacueerd, en één bewoner, een 26-jarige man uit Palestina, werd met symptomen van rookintoxicatie naar het ziekenhuis vervoerd. Uit onderzoek bleek al snel dat de brand was aangestoken door de Palestijnse jongeman. Na een medische check-up werd hij overgebracht naar het politiecommissariaat in Ieper voor verhoor. De motieven van de verdachte blijven vooralsnog onduidelijk.

De kamer waarin de brand ontstond is volledig uitgebrand, en 13 andere kamers zijn door rookschade voorlopig onbruikbaar. Hierdoor moeten 52 bewoners elders worden opgevangen. Momenteel verblijven er ongeveer 230 personen in het asielcentrum van Langemark-Poelkapelle.

Lees ook:

2-jarige peuter aangerand in asielcentrum van Lanaken

BRON:HLN
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen