14.3 C
Brussel

Bouteca: “Als Conner Rousseau wegvalt, klapt Vooruit in elkaar”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Politicoloog Nicolas Bouteca (UGent) waarschuwt voor de toekomst van Vooruit als partijvoorzitter Conner Rousseau zou wegvallen. Sinds enkele weken gaan er hardnekkige roddels over de Vooruit-kopman rond. Twee onderzoeken zijn ingesteld rond seksueel grensoverschrijdend gedrag met minderjarigen. Eén ervan is echter geseponeerd en een andere zaak is nog niet bewezen en volledig aangevat. Maar “als de beschuldigingen wél waar zouden zijn, staat het politieke overleven van Rousseau op het spel”, schrijft PAL NWS. En “dan klapt de partij in elkaar”, vreest politiek wetenschapper Bouteca.

“[Vooruit] heeft haar sterke opmars in de peilingen grotendeels te danken aan Rousseau”, zo zegt Bouteca aan PAL NWS. “Als hij zou wegvallen, blijft er niet veel meer over van Vooruit. Dan valt de partij terug op oudgedienden zoals Frank Vandenbroucke en Caroline Gennez [respectievelijk de ministers van Volksgezondheid en Ontwikkelingssamenwerking, red.]. De jongeren hebben onvoldoende hun neus aan het venster gestoken om gemakkelijk te kunnen overnemen.”

En nog: “De kiezer is zeer volatiel, dus negatieve berichten kunnen een zeer grote impact hebben. Als die ene persoon waar de partij aan vasthangt het niet waarmaakt – denk maar aan [premier] Alexander De Croo bij Open Vld – dan gaat het niet goed met de partij. Dat zou in dit geval niet anders zijn.”

Het volledige artikel is te lezen via PAL NWS.

BRON:PAL NWS
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen