11.5 C
Brussel

Bouckaert: “Coalitie met Vlaams Belang mag eens geprobeerd worden”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De N-VA “heeft veel van zijn frisheid verloren door de lange regeringsdeelnames in de Vlaamse regering en een tijdje in de federale regering.” Het Vlaams Belang is nu dé anti-establishmentpartij, klinkt het. “Die partij pakt dat politiek gezien verstandig aan”. Dat zegt oud-LDD-kopstuk en emeritus in de rechten (UGent) Boudewijn Bouckaert in een interview voor ’t Pallieterke en PAL NWS

Volgens Bouckaert is de N-VA meer en meer een traditionele partij geworden. “Je hebt het Vlaams Belang en dan de trado-partijen met N-VA erbij”, zo liet hij optekenen. In principe “zou er [dan] een gat zijn voor een nieuwe centrumrechtse partij. Dat is de analyse die men maakt. Maar ik vrees dat dat niet gaat werken: het ongenoegen wordt fantastisch goed gekanaliseerd door Vlaams Belang. Die partij pakt dat politiek gezien verstandig aan: radicaal genoeg, maar net niet té radicaal. Tom Van Grieken is een knappe politicus […]”.

Voor Bouckaert – net zoals voor de meerderheid van de Vlamingen – mag het cordon ook op de schop. “Ik ben tegen het cordon sanitaire”, zegt de professor. “Van mijn part mag het eens geprobeerd worden om op Vlaams vlak een coalitie aan te gaan met Vlaams Belang.”

In het heroprichten van de donkerblauwe LDD ziet Bouckaert evenwel weinig soelaas. “Ik heb mijn twijfels bij het oprichten van een nieuwe partij”, klinkt het. Dat zou immers op rechts “enkel voor meer versplintering zorgen. Ik ben er dus niet zo’n grote voorstander van […].”

Het gehele interview is te lezen op PAL NWS.

BRON:PAL NWS
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen