13.6 C
Brussel

Bommelding in Antwerpse handelsschool Sint-Lodewijk

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Sint-Lodewijkschool aan de Lombardenvest, in het centrum van Antwerpen moest vandaag volledig ontruimd worden na een bommelding. De politie kwam massaal ter plaatse en voert een sweeping uit. Dat meldt Het Nieuwsblad.

“Er is deze middag telefonisch een bommelding binnengelopen in de school”, zegt directeur Koen Boey van de handelsschool Sint-Lodewijk aan Het Nieuwsblad. “Op zo’n moment nemen wij geen enkel risico en werd de politie verwittigd.”

Alle leerlingen van de secundaire school werden daarom uit voorzorg geëvacueerd. De politie arriveerde inmiddels in groten getale en voert momenteel een sweeping uit in het gebouw om eventuele dreigingen te lokaliseren en te neutraliseren. Daarbij wordt ook een speurhond ingezet.

Eerdere bommelding

Het is niet de eerste keer dat de handelsschool Sint-Lodewijk te maken krijgt met een bommelding. In november 2015 werd het gebouw al eens volledig ontruimd nadat iemand via een anoniem telefoontje had gemeld dat er een bom geplaatst was en dat die rond de middag zou ontploffen. Rond die tijd werden verschillende Antwerpse scholen simultaan bedreigd door valse bommelders.

Een dag later werd een 18-jarige leerling van Sint-Lodewijk geïdentificeerd als verdachte. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een boete van 600 euro.

Lees ook:

Waakzaamheid in middelbare scholen verhoogd na dreiging

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen