19 C
Brussel

Bomaanslag op auto in Borgerhout: geen gewonden

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In de Borgerhoutse Beukenstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een aanslag gepleegd op een geparkeerde auto, zo meldt HLN. De daders hebben een explosief onder de wagen geplaatst, om het vervolgens tot ontploffing te brengen. Niemand raakte gewond, maar de wagen is wel ernstig beschadigd. 

De ontploffing vond vannacht rond 4:30u plaats in de Beukenstraat. Er zou sprake geweest zijn van een explosief dat onder de bewuste wagen terecht is gekomen. Die raakte ernstig beschadigd. Er waren verder geen gewonden. De schade in de omgeving is momenteel nog moeilijk in te schatten. De politie slaagde er wel in om een auto met mogelijke verdachten te onderscheppen, maar zij mochten na verhoor vertrekken en werden niet aangehouden. 

Het gerechtelijk lab kwam eveneens ter plekke en er werd een onderzoeksrechter gevorderd. Ontmijningsdienst DOVO werd ditmaal niet opgeroepen. De politie zette de omgeving af met een perimeter om de onderzoekers hun werk te laten doen. Een eventuele link met het drugsmilieu wordt nog onderzocht. In de omliggende straten zouden enkele grote spelers binnen het Antwerpse drugsmilieu woonachtig zijn. 

Drugsoorlog

Het is de zoveelste ontploffing die het centrum van Antwerpen opschrikt. Op 2 april vond nog een zware ontploffing plaats aan de Rooseveltplaats, waarbij een twintigtal huizen beschadigd raakten. Amper 3 weken later vond er opnieuw een zware explosie plaats. Ook toen was er een vermoedelijke link met het drugsmilieu. Verschillende bendes binnen en buiten de mocromaffia vechten om controle over de cocaïnemarkt en voeren afrekeningen uit na misgelopen leveringen.

Het Vlaams Belang stelde eerder dit jaar een plan voor om het escalerende druggeweld een halt toe te roepen. De partij pleit er onder meer voor om onder de noemer ‘Operatie Hades’ het leger in te zetten, overlast tegengaan met aanhoudingen of patrouilles en een nultolerantie voor cocaïnegebruik in de horeca.

BRON:HLN
Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen