8.9 C
Brussel

“Boerenprotesten worden gevoerd door vrijheidsstrijders”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

“De strijd van de boeren gaat over vrijheid versus autoritarisme.” Dat schrijft publicist en opiniemaker Paul Boonefaes in zijn nieuwste column ‘Wokemania’. “Onze landbouwers zijn het kind van de rekening. Ze beseffen als eersten wat die radicale klimaatpolitiek betekent.”

De strijd van de boeren gaat over vrijheid versus autoritarisme. Toen de mainstream partijen zich door de radicale progressieven van Groen lieten gijzelen om de kernuitstap te stemmen, realiseerden velen onder ons zich niet wat dat concreet zou betekenen. Ondertussen explodeerden onze energiefacturen en bleek onze bevoorradingszekerheid verre van zeker. Daar stoppen de problemen niet.

Gevolgen kernuitstap kruipen waar ze niet gaan kunnen

De gevolgen van de kernuitstap gaan veel verder. Keer op keer blijkt dat er een rechtstreeks verband is tussen de toegang tot overvloedige en betaalbare energie en het welvaartsniveau van een land of regio. Zonder overvloedige, goedkope energie kan er geen sprake zijn van welvaartscreatie en dus van welzijn. Dat is onmogelijk. De kernuitstap ondermijnt onze hedendaagse moderne manier van leven.

We zien dat weerspiegeld in de achteruitgang van de Duitse economische prestaties sinds de ‘energiewende’. Door de hoge energieprijzen delokaliseert de Duitse maakindustrie. Bedrijven sluiten en hervestigen zich buiten de grenzen van de EU. Kernenergie werd vervangen door onbetrouwbare energie, want weersafhankelijke en dure ‘groene’ energie. Onze Belgische economie is erg afhankelijk van locomotief Duitsland.

België aapte de desastreuze Duitse kernuitstap na. Ons elektriciteitsnetwerk is niet aangepast om zware pieken in stroomproductie op zonnige/winderige dagen op te vangen en op te slaan. Daarvoor is de batterijtechnologie nog niet aanwezig en zijn dure aanpassingen in het netwerk nodig die onze energiefactuur onbetaalbaar maken.
Propere en betrouwbare kernenergie werd roekeloos vervangen door onbetrouwbare en dure ‘groene’ energie. In Duitsland werden die aangevuld met bruinkoolcentrales die permanent vervuilen. Op dagen met veel wind of zon worden die centrales niét stilgelegd, maar vervuilen ze gewoon verder. Zulke details worden in de statistieken niet meegerekend. Niet alleen onze welvaart en ons welzijn, maar ook ons leefmilieu gaat door de dogmatische groene waanzin achteruit, niet vooruit.

Green Steal

Ondertussen lieten de mainstream partijen in het Europees Parlement zich nogmaals op sleeptouw nemen door de radicale klimaatextremisten. Op 24 juni 2012 duwden ze op het groene knopje bij de stemming over de Green Deal van Frans Timmermans. De onhaalbare, onrealistische en onbetaalbare ‘Net Zero’ doelstellingen werden officieel beleid.
Onze landbouwers zijn het kind van de rekening. Ze beseffen als eersten wat die radicale klimaat politiek betekent. Niet alleen is het een aanval op onze manier van leven en de betaalbaarheid van ons voedsel. Voor veel landbouwers leiden de nieuwe Europese klimaatregels en ridicule administratieve vereisten regelrecht naar het bankroet. Kleine landbouwbedrijven kijken aan tegen de facto onteigening van hun land.

Lokaal geproduceerde voeding van hoge kwaliteit dat onder strenge normen geproduceerd werd, zal vervangen worden door onbetrouwbare dure import van voeding van lagere kwaliteit. Dat is vanuit geopolitiek en strategisch standpunt pure waanzin. De vijanden van het vrije Westen kunnen hun pret niet op. Net als bij de kernuitstap gaan we er door deze zogezegd progressieve politiek allemaal samen op achteruit.

Boeren voor vrijheid

Over heel Europa braken protesten uit. Landbouwers bezetten autowegen, blokkeerden havens en omsingelden het Europees Parlement. Niet toevallig waren het de Duitse landbouwers die als eerste en hardnekkigste protesteerden. Ondanks de hinder zien we een zeer grote sympathie bij de bevolking voor de boze boeren. Instinctief voelen de burgers dat de strijd van de boeren tegen de progressieve klimaatdictaten ook hun strijd is.

Op dit ogenblik is zulk protest nog mogelijk. Of dat in de toekomst zo zal blijven is hoogst onzeker door een andere stemming in het Europees Parlement. De mainstream partijen gingen akkoord met het invoeren van de Europese Digitale identiteit (E-ID) en de voorbereiding voor de Central Bank Digital Currency (CBDC). Zodra die er allebei zijn en je met je digitale identiteit zal moeten inloggen op je digitale portefeuille om toegang te krijgen tot je digitale munten, zal protesteren niet meer mogelijk zijn. Dan gaan we met weemoed terugdenken aan de beelden van protesterende boeren en eindeloze colonnes tractoren.

Met deze nieuwe instrumenten kunnen de onverkozen EU-bonzen hun beleid erdoor jagen rekenen met ongekende en zeer efficiënte dwang, namelijk het arresteren van bankrekeningen of het blokkeren van digitale portefeuilles. Het Canadese woke opperhoofd Justin Trudeau deed het hen al voor. Toen de Canadese truckers protesteerden tegen zijn draconische COVID-beleid toonde Trudeau zijn ware progressieve aard. Niet alleen werden de bankrekeningen van de truckers geblokkeerd, iedereen die hen steunde en giften deed, onderging eenzelfde lot.

Stel u voor hoeveel makkelijker het straks wordt voor de EU-elites om die boze boeren en burgers in toom te houden als ze met één druk op de knop uw digitale spaargeld kunnen doen verdwijnen. Men kan dan voortaan uw gedrag sturen met CO2-tegoeden gekoppeld aan uw digitale portefeuille. Uw vrijheid zal afhangen van uw ‘compliance’. Wie niet braaf is, kan niks meer kopen of kan geen trein of vliegtuig meer boeken, de elektrische wagen zal ook niet meer starten. De EU stevent steeds meer af op een autoritair technocratisch kapitalisme naar Chinees model.

4 peilers van vrijheid

De boeren protesteren niet alleen om hun inkomen te behouden en hun levensstijl te mogen voortzetten. Het zijn hedendaagse vrijheidsstrijders. Ze vechten voor onze vrijheid en voor de vier fundamenten van onze Westerse democratie: het recht op vrije meningsuiting, het recht op vereniging, respect voor het individu en bescherming van privé- eigendom.

Deze vier pijlers van onze welvaart worden door de onverkozen links-liberale elites in supranationale instellingen als de Europese Commissie bedreigd. Deze actievoerders in hun tractoren zijn onze laatste en beste hoop om onze welvaart en ons welzijn te beschermen tegen een ontspoorde politieke elite die regeltjes wil voor de massa die voor henzelf niet zullen gelden. Het is van kapitaal belang dat de boeren deze strijd winnen.

Ondertussen naderen de verkiezingen van juni 2024. Dat worden de belangrijkste sinds de Tweede Wereldoorlog. Stem die progressieve tirannen weg.

Paul Boonefaes
Paul Boonefaes
Paul Boonefaes (°1965, Antwerpen) studeerde talen in Antwerpen en behaalde een MBA aan Vlerick Business School. Hij was jarenlang ondernemer in de maritieme sector en is nu investeerder in vastgoed. Voor V-NIEUWS neemt hij wokeness onder de loep.

Gerelateerd

Meest gelezen