14.3 C
Brussel

“Bijna helft bestek” Kamer gestolen of verdwenen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het zijn enkele moeilijke al weken geweest voor de Belgische politiek en de Kamer in het bijzonder. Topambtenaren en oud-voorzitters zoals Herman De Croo (Open Vld) en Siegfried Bracke (N-VA) bleken zichzelf te hebben bediend met buitenwettelijke pensioenbonussen en daarna bleek een gelijkaardig systeem in voege voor de rest van het parlement. Maar de diensten van de Kamer moeten blijkbaar ook worstelen met kleinere misbruiken. Bijna de helft van het bestek van het bedrijfsrestaurant in de Kamer is immers gestolen of verdwenen, zo berichten de Kamerdiensten zelf via talrijke posters en briefjes.

De leden en de werknemers van de Kamer kunnen over de middag goedkoop gaan eten in het bedrijfsrestaurant. Daar hebben ze de keuze tussen enkele warme maaltijden of een broodje. Achteraf wordt verwacht dat men de eigen plateau afruimt en alle gebruikte glazen, borden en bestek netjes in de afwasbakken stopt. Maar klaarblijkelijk verdwijnt er bijna evenveel bestek in zakken dan in bakken.

“Beste klanten”, zo luidt een mededeling die overal ophangt in het resto. “Bijna de helft van het bestek van de zelfbediening is verdwenen; zouden jullie willen rondkijken in jullie burelen, keukentjes en vergaderzalen of sommige daar niet zijn achtergelaten en deze terugbrengen. Duizendmaal bedankt voor jullie medewerking.” Getekend: de werkploeg van het bedrijfsrestaurant.

Bij de boodschap is er een foto bijgesloten van het specifiek bestek dat men in de Kamer gebruikt. Kwestie dat men het vermiste bestek niet zou verwarren met eventueel bestek dat men van thuis meenam.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen