18.7 C
Brussel

Biden slaat wild om zich heen na groeiende roep om af te treden

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vooraanstaand parlementslid Adam Smith (DEM) heeft net als vele andere Democraten in de VS president Joe Biden opgeroepen om af te treden als kandidaat. Dit na het erbarmelijk optreden in een eerste televisiedebat tegen Donald Trump (REP). In het MSNBC-programma ‘Morning Joe’ daagde Biden zijn tegenstanders maandag evenwel uit. “Elkeen van deze gasten die vinden dat ik niet moet kandideren: kandideer tegen mij.”

De grond onder Bidens voeten binnen de Democratische Partij wordt steeds heter. Het debat tegen Trump op CNN is intussen al bijna twee weken oud, maar de hetze rond Bidens figuur neemt enkel toe. Biden zou immers cognitief te zwak zijn geworden en zijn ouderdom zou hem te veel parten spelen.

Belangrijke Democraat Adam Smith sloot zich maandag aan bij een groeiend aantal Democraten die vinden dat Biden moet aftreden als kandidaat ten voordele van een jongere Democraat. Intussen zijn er al zes Democratische leden van het Huis die hetzelfde vragen.

Tegelijkertijd hebben fractieleider in het Huis Hakeem Jeffries (DEM) en senaatsfractieleider Charles Schumer (DEM) zich wél aan de kant van Biden geschaard met expliciete steunbetuigingen. Biden van zijn kant was op MSNBC strijdvaardig: “Ik raak gefrustreerd door de elites in de partij: ‘Oh, ze weten zoveel meer’”, aldus de Democraat. “Al deze gasten die vinden dat ik niet moet kandideren: kandideer tegen mij. Verklaar je als kandidaat en daag me uit op de [aanstaande Democratische] conventie.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen