13.6 C
Brussel

“Beschavingsoorlog”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In zijn column ‘Res Publica’ legt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken de vinger op de wonde inzake de rellen naar aanleiding van de neergeschoten 17-jarige Frans-Algerijn. “De vreemdelingenrellen in Frankrijk en in Brussel zijn geen schreeuw om aandacht voor politiegeweld. Ze zijn een uiting van haat”, analyseert Van Grieken het gebeuren.

Marseille, juni 2023. “Les arabes, ils vous enculent!” Vrij vertaald: “De Arabieren maken je kapot!” Dat brult een Arabische man met een Arabisch accent triomfantelijk boven het bewusteloze lichaam van een blanke Fransman die het gewaagd had om relschoppers op hun gedrag aan te spreken.  Het filmpje daarvan kan rekenen op tal van enthousiaste reacties en smileys van andere Arabieren met een verblijfplaats in Frankrijk.

Nanterre, juni 2023. “Allah Akbar, on est des musulmans! Si la police nous tue on a le droit de tuer! C’est écrit dans le coran! On va vous faire pire que 2005 et on ne va pas s’arrêter!” Vrij vertaald: “Allah Akbar! We zijn moslims, als de politie ons doodt dan hebben wij het recht om te doden! Dat staat zo geschreven in de Koran! We gaan jullie ergere dingen aandoen dan in 2005 en we gaan niet stoppen!” Dat brult een Arabische man naar een cameraman. Voor wie het niet meer zou weten: in 2005 werd Frankrijk wekenlang geteisterd door gewelddadige vreemdelingenrellen. In totaal gingen net geen 10.000 wagens toen in vlammen op.

Parijs, juni 2023. VRT-reporter Steven Decraene wordt door “jongeren” ‘s avonds aangemaand om terug te keren naar België. “Als je niet weggaat, dan zullen we je busje meenemen en in brand steken.” Tijdens de witte mars wikten de “jongeren” hun woorden nog minder: “On va vous égorger avec un sabre”. “We gaan jullie de keel doorsnijden met een sabel”.

“Haat tegen onze mensen”

Allicht zou men bladzijden vol kunnen schrijven met voorbeelden van wangedrag tijdens de Franse vreemdelingenrellen, maar deze drie zijn heel illustratief. Op het moment van dit schrijven werden in Frankrijk al 667 arrestaties verricht en vielen er bij agenten al zo’n 249 gewonden.  Dat aantal zal alleen oplopen als het de relschoppers menens is om de ultragewelddadige vreemdelingenrellen van 2005 nog eens over te doen.

Als het regent in Parijs, dan druppelt het in Brussel. Het gezegde is inmiddels al een dooddoener, maar opnieuw bleek er grond van waarheid in te zitten. Ook in Brussel gingen al snel enkele wagens in vlammen op en werden uiteindelijk 63 personen aangehouden. Het daderprofiel van de relschoppers zal in Brussel net zo gelijklopen met Frankrijk als de misdaden zelf.

Voor wie het nog niet duidelijk zou zijn: de vreemdelingenrellen in Frankrijk en in Brussel zijn geen schreeuw om aandacht voor politiegeweld. Ze zijn een uiting van haat. Haat tegen onze manier van leven. Haat tegen onze instituten. Haat tegen onze geschiedenis. En bovenal ook: haat tegen onze mensen. Een blanke Fransman wordt bewusteloos geslagen omdat hij een blanke Fransman is. Dat maakt het Arabisch uitschot zélf heel duidelijk in hun video’s en in de reacties er op.

“West-Europa staat op een kantelpunt”

Wie dat alles aanschouwt, kan niet anders dan tot één en dezelfde conclusie komen: we zijn in een beschavingsoorlog terecht gekomen. De zachte heelmeesters hebben de afgelopen decennia stinkende wonden gebaard. Dat erkennen is de eerste stap om die crisis op te lossen.

Meer dan ooit staan we in West-Europa op een kantelpunt. Ofwel laten we het helemaal uit de hand lopen en geven we onze steden uit handen en trekken we ons terug op het platteland of in ‘gated communities’, ofwel nemen we ze terug. Voor het Vlaams Belang is deze keuze evident: we gaan voor het tweede. We zijn ons echter wel bewust dat dat niet in een handomdraai zal gebeuren. Het zal tijd, inzet en geld kosten.

Als er niet genoeg gevangenissen zijn, dan moeten we gevangenissen bijbouwen. Als er te weinig agenten zijn, dan moeten er agenten bijkomen. Als die agenten te weinig slagkracht hebben, dan moeten we ze de mogelijkheid en de middelen geven om het tuig desnoods met grof geweld aan te pakken. Één ding is zeker: de fluwelen handschoenen moeten uit.

De vreemdelingenrellen in Frankrijk, ons land, maar ook in andere landen zijn daarbij een katalysator die we moeten gebruiken: ze drukken ons met de neus op de feiten. Het is nu of nooit. De ommekeer is in heel Europa alvast ingezet.  De ruk naar rechts is een feit in meer en meer landen. Nu nog in Vlaanderen!

Tom Van Grieken
Tom Van Grieken
Tom Van Grieken (°1986, Antwerpen) is de nationale voorzitter van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen