5.5 C
Brussel

Bergers (Jong N-VA) valt door de mand met ontradingscampagnes

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Voorzitter van Jong N-VA Jeroen Bergers dacht met zijn ontradingscampagnes hard uit te kunnen halen naar het Vlaams Belang. De partij zou zijn initiatief gekopieerd hebben. Al snel viel hij door de mand op sociale media: het Vlaams Belang organiseerde veertien jaar geleden al ontradingscampagnes.

Recent organiseerde het Vlaams Belang (VB) een ontradingscampagne in Afghanistan om “de instroom aan asielzoekers in te dammen”. “De Vivaldi-regering weigert iets te ondernemen”, zei partijvoorzitter Tom Van Grieken hierover. “We nemen daarom zelf onze verantwoordelijkheid.”

Kort hiervoor organiseerde ook Jong N-VA een campagne in het buitenland. Dus lanceerde Jeroen Bergers (Jong N-VA) meteen een beschuldiging richting VB. “Deze week kopieert Vlaams Belang onze actie“, beweerde hij op zijn X-account. “Ongelooflijk.” Al leek de jongerenvoorzitter iets uit het oog verloren te zijn.

Ontradingscampagnes sinds 2010

“Twee seconden googelen had je deze kwelende cringe tweet kunnen besparen”, antwoordde ex-Kamerlid Dries Van Langenhove op X. “Vlaams Belang doet dat al jaar en dag.” Het eerste grote VB-initiatief dateert van 2010. Toen organiseerde de partij een ontradingscampagne in Afrika.

Ook Kamerkandidaat Patrick Vanparys (VB) haalde uit naar Jeroen Bergers: “Waarom moet Jong N-VA dat nu doen en doet de moederpartij dat niet?” Zijn organisatie is ‘zelfstandig‘, beweert Bergers. “Ah, daarom dus dat er zo weinig Jong N-VA’ers op verkiesbare plaatsen staan!”, grapt Vanparys terug. Op de vraag wie zijn medewerkers betaalt en waarom N-VA-leden in zijn bestuur zitten, gaf Bergers geen antwoord.

Het is niet de eerste keer dat Jeroen Bergers flatert op sociale media. Vlaams Belang Jongeren-voorzitter Filip Brusselmans kaartte eerder al aan dat Jong N-VA de slogan van VBJ kopieerde.

Lees ook:

VB neemt heft in eigen handen met ontradingscampagne in Kaboel

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen