18.7 C
Brussel

Belgische 18-jarige verkracht tijdens vakantie in Malta

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een 18-jarige Belgische jongedame is in Malta naar de politie gestapt. Ze werd tijdens haar vakantie verkracht door een Franse toerist, Jules M. De plaatselijke politie heeft hem inmiddels gearresteerd en opgesloten, aldus HLN.

De feiten gebeurden afgelopen maandag in het toeristische oord St. Julian’s, vlak bij de hoofdstad Valletta. Zowel de Belgische jongedame als de Franse dader waren daar op vakantie. Ze leerden elkaar vriendschappelijk kennen, maar de Franse Jules M. maakte al snel misbruik van die vriendschappelijkheid en verrichtte seksuele daden bij de jongedame zonder diens toestemming.

De 18-jarige Belgische besloot om na het voorval naar de plaatselijke politie te stappen, waarna Jules M. werd gearresteerd. Hij beweert echter onschuldig te zijn. Volgens lokale media blijft hij voorlopig nog wel aangehouden, maar zal hij binnenkort wellicht de kans krijgen om zich te verantwoorden in de rechtbank, zo meldt HLN.

Malta, onveilige bestemming?

Het incident doet denken aan de groepsverkrachting door vijf allochtone Brusselse jongeren van vorig jaar, ook in Malta. Een 17-jarig meisje werd toen urenlang verkracht en vernederd, terwijl de allochtone bende alles filmde. Een van de jongeren, Thomas Emmanuel Mukendi Tshiala, speelde destijds voor de Rode Duivels bij de -18-jarigen. Hoewel er videomateriaal voorhanden was, bleven de daders ontkennen. In november 2023, slechts vier maanden na de feiten, werden ze vrijgelaten.

BRON:HLN
Gijs Granitzer
Gijs Granitzer
Gijs Granitzer (2003°, Hasselt) is student Rechten aan de KU Leuven en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen