16.9 C
Brussel

Bart Somers probeert bizar tussendoortje in Vlaams Parlement

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) gaat viraal met ietwat gênante beelden. Op een video is te zien is hoe hij met zijn kenmerkende bril in zijn oor kotert en vervolgens de vondsten verorbert.

Tijdens de commissievergadering voor Binnenlands Bestuur dinsdag werden onder meer de gemeentefusies besproken. Vlaams Parlementslid Yves Buysse (Vlaams Belang) pleitte er nogmaals voor een grotere inspraak van burgers om het vrijwillig karakter van de fusies te garanderen. Heel wat gemeenten werden immers recent samengevoegd zonder enige inspraak van de inwoners. Het Vlaams Belang eist daarom referenda, hetgeen ook effectief werd ingepland inzake Borsbeek-Antwerpen-fusie. Bart Somers verdedigde er dan weer het dwingend fusiekader, maar werd vooral opgemerkt door een ander wapenfeit.

Tijdens een onbewaakt moment – of dat dacht de minister dan toch – van schijnbare verveling en terwijl commissievoorzitter Kris Van Dyck (N-VA) het woord had, nam Somers zijn bril af, peuterde met de montuur wat oorsmeer los en verorberde vervolgens de viskeuze vondsten.

Elke commissievergadering wordt echter opgenomen door de eigen diensten van het parlement en via elke TV-provider uitgezonden op ‘Vlaams Parlement TV’. Via sociale media en chatapps zoals WhatsApp gingen de beelden al snel viraal en werden ze veelvuldig rondgestuurd.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen