5.5 C
Brussel

Bart De Meulenaer: “media zijn politiek gekleurd, maar doen alsof van niet”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Ondernemer, publicist en mediakenner Bart De Meulenaer is niet mild voor de hedendaagse en reguliere media. Men zou te weinig kleur bekennen en wel doen alsof men objectief is, maar dat allerminst zijn of daarnaar handelen. Dat liet de opiniemaker vorige week weten in V-CAST, de vodcast van V-NIEUWS.

Volgens De Meulenaer – een van de oprichters van De Vijfde Macht – zijn er nog wel degelijk journalisten die de moeilijke vragen durven stellen en het systeem kritisch durven te bejegenen, maar “het probleem is dat de meeste journalisten dat eigenlijk nog weinig of niet meer doen.” De kranten en visuele media zouden veel te veel een pro-systeemkracht zijn geworden en het status quo trachten te bestendigen.

“En vroeger was een krant [duidelijk over hun politieke kleur]”, aldus De Meulenaer nog in V-CAST. “Bijvoorbeeld: je had De Standaard met Manu Ruys die duidelijk te situeren was aan de rechterzijde van cd&v. Er was Luc Van der Kelen (HLN), die was duidelijk te liëren aan Open Vld. Er was De Morgen, duidelijk verbonden aan de socialisten. Vandaag zijn ze allemaal zogezegd objectief, maar niks is minder waar.”

Sterker, volgens De Meulenaer zijn alle kranten naar links opgeschoven en “is [zelfs] bijna een partijblad van de PVDA geworden”, aldus de ondernemer. “De ene na de andere [journalist] komt daar af met: ‘we moeten degrowthen’, ‘je mag maximaal zoveel erven’ en ‘je mag maximaal zoveel verdienen’… Dat is communisme puur. Maar je ziet in alle kranten wel wat hetzelfde: op den duur zijn kranten doorgeefluiken van wat men in [linkse] echelons bedenkt.”

Bekijk de volledige aflevering en abonneer je gratis via vcast.be.

BRON:V-CAST
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen