16.4 C
Brussel

Barbara Pas: “Tijd om de farce te beëindigen!”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De EU-Natuurherstelwet verdeelt de regering van premier Alexander De Croo (Open Vld) en zijn groene coalitiepartners. De wet stelt dat tegen 2030 tot 20% van de Europese natuur hersteld moet worden. In de Kamer werd De Croo geconfronteerd met vragen over zijn verzoek om een “pauzeknop” voor de wet. Groen en Ecolo weigeren dit immers pertinent. Tijdens de plenaire vergadering werd de premier scherp aangevallen door de oppositie, vooral door het Vlaams Belang. “Wat biedt u aan? Excuses of ontslag?”, aldus fractieleider van het Vlaams Belang Barbara Pas.

De interne verdeeldheid is duidelijk aanwezig binnen de Vivaldi-regering. De premier vermeed alle vragen omtrent het onderwerp rond de EU-Natuurherstelwet. Vlaanderen zou evenwel door deze regelgeving tot circa 170.000 hectare aan landbouwgrond moeten opgeven.

Het enige dat De Croo ter zake kwijt kan, was karig en vaag. “We zijn het eens over het principe, maar over een aantal zaken moeten we goed weten wat de impact zal zijn en we moeten ook nagaan hoe we ons als dichtbevolkt land gaan organiseren.”

“Trek de stekker eruit!”

Fractieleider Barbara Pas legde niet enkel De Croo op de rooster. Haar pijlen waren ook gericht richting coalitiepartners Ecolo en Groen.

“Er is niemand die nog gelooft dat deze bende ruziemakers in staat is om hervormingen door te voeren. Het is tijd om consequent te zijn, beste groenen”, zo zei Pas. “Doe eindelijk iets nuttigs in deze regering en trek de stekker eruit. De farce heeft lang genoeg geduurd.”

Lees ook: 

De Croo twijfelt aan EU-Natuurherstelwet nadat Open Vld ze goedkeurde

BRON:HLN
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen