6.2 C
Brussel

Barbara Pas maakt brandhout van fiscale plannen Open Vld

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op het ledencongres te Gent heeft Open Vld een aantal nieuwe fiscale maatregelen voorgelegd. Zo zou er een minimaal verschil moeten zijn van 500 euro tussen werken en niet werken. Fractieleider Barbara Pas (Vlaams Belang) maakt op Twitter in één tweet evenwel gehakt van de liberale plannen. Open Vld is immers al sinds 1999 onafgebroken aan de macht, en dat feit is Pas niet ontgaan.

De leden van Open Vld spraken op het congres in Gent over allerhande nieuwe maatregelen. Zo zou er onder meer een inkomensgerelateerd belastingkrediet moeten komen. Daarnaast willen de liberalen de mens weer centraal stellen, dat zou betekenen dat multinationals niet langer recht hebben op fiscale voordelen. Er zou ook sprake zijn van lastenverlagingen voor middenklassegezinnen. 

Niettemin zitten de liberalen al sinds 1999 onafgebroken in de federale regering. België heeft het grootste begrotingstekort van de Europese Unie. De federale overheid is nagenoeg failliet. Hetzelfde geldt voor het Waalse gewest en de stad Brussel.

Fractieleider Barbara Pas reageerde op Twitter dan ook bijzonder gevat, maar vernietigend op de blauwe voorstellen: “24 jaar regeringsdeelname: wereldkampioen belastingdruk!”

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen