18.7 C
Brussel

Barbara Bonte: “EU-Natuurherstelwet is complete waanzin”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

“Vlaanderen doet aan goldplating.” Dat zei Barbara Bonte, versverkozen Europarlementslid voor het Vlaams Belang. Bonte heeft het over de politieke gewoonte van de Vlaamse Regering om telkens de EU-regels strenger dan nodig in te vullen. Maar ook veel EU-regels zelf deugen niet volgens Bonte, in het bijzonder de EU-natuurherstelwet en de bovenliggende Green Deal. “Complete waanzin”.

De irreguliere stemming in de raad van de EU voor de EU-natuurherstelwet is een slechte zaak, zo zei Europarlementslid Bonte maandag in V-CAST, de vodcast van V-NIEUWS. “Wat zagen we tijdens de EP-verkiezingen? De Groenen hebben heel zwaar verloren, de liberalen hebben heel zwaar verloren en toch gaan ze dat ons weer door de strot jagen.”

Eerder vorige maand werd de EU-herstelwet immers gestemd door de Oostenrijkse groene minister van Milieu die tegen de wensen in van haar regering een ja-stem gaf. Die wet zou veel landbouwgrond inpalmen en afnemen van Europese boeren, ook in Vlaanderen. “Men wil in feite ermee de natuur herstellen naar de toestand van 70 jaar geleden, naar het jaar 1954 dus. Dat is totaal onrealistisch: Vlaanderen zag er toen helemaal anders uit.”

“En als die wet er komt, zal er in een perimeter rond onze versnipperde natuurgebieden heel moeilijk industrie mogelijk zijn en heel moeilijk landbouw mogelijk zijn”, aldus nog Bonte. “Dat is complete waanzin.”

Abonneer op de vodcast kan hier gratis.

BRON:V-CAST
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen