18.7 C
Brussel

Audi Vorst: Vlaams Belang zorgt voor vervroegde Kamercommissie Economie

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De toekomst van de Audi-productiesite in Vorst staat op losse schroeven. Audi overweegt om de productie van de Q8 e-tron eerder dan gepland stop te zetten, wat mogelijk leidt tot de sluiting van de site en bedreiging van meer dan 3.000 banen. “Op vraag van het Vlaams Belang heeft vandaag de Kamer de commissie Economie vervroegd samengesteld, om snel te kunnen handelen”, aldus fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang) in een mededeling.

De onmiddellijke dreiging houdt in dat tegen eind oktober 1.410 werknemers hun baan kunnen verliezen. Audi’s beslissing is gebaseerd op de tegenvallende verkoopcijfers van de Q8 e-tron, waardoor ook de langetermijnwerkgelegenheid voor meer dan 3.000 werknemers op het spel staat.

Nood aan snelle ingreep Audi Vorst

Het Vlaams Belang diende bij ordemotie een voorstel in om de commissie Economie vandaag nog te installeren, ondanks dat deze installatie oorspronkelijk pas volgende week zou plaatsvinden. De Kamer ging unaniem akkoord met dit verzoek, waardoor de commissie volgende week al kan vergaderen.

Het Vlaams Belang benadrukt het belang van een economisch beleid dat de maakindustrie ondersteunt en pleit voor een hernieuwde focus op productiviteit. De vervroegde samenstelling van de commissie Economie toont de urgentie en vastberadenheid om snel in te grijpen en de werkgelegenheid in de maakindustrie te beschermen.

Lees ook:

Mogelijke sluiting Audi Vorst: dit jaar al 1.410 mensen zonder werk

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen