9.7 C
Brussel

Artsen geven minister Vandenbroucke 2,7 op 10 na bevraging

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een overgrote meerderheid van de Vlaamse artsen geeft het beleid van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) een dikke onvoldoende. Dat meldt Het Nieuwsblad na een bevraging van de Artsenkrant bij 669 huisartsen en specialisten.

Bij een bevraging door de Artsenkrant en haar Franstalige tegenhanger Le Journal du Médecin in januari blijkt dat de Vlaamse artsen niet te spreken zijn over minister Vandenbroucke. Voor zijn gevoerd beleid geven ze hem slechts een 2,7 op 10. De ontevredenheid beperkt zich echter niet alleen tot de minister. De gehele Vivaldiregering scoort 3,8 op 10 terwijl de Vlaamse regering van het medische korps het moet stellen met een 4,9 op 10.

Verder kregen de artsen ook enkele vragen over actuele thema’s voorgelegd. Daaruit blijkt dat 64 procent van de artsen het “goed” tot “zeer goed” vindt om onredelijke inkomensverschillen tussen huisartsen en specialisten en tussen specialisten onderling weg te werken.

“Slecht tot zeer slecht systeem”

Ook zou zo’n 27 procent van de artsen aangeven te willen deconventioneren en noemt het akkoord dat eind 2023 werd afgesloten tussen artsen en ziekenfondsen “waardeloos.” Daartegenover staat dat 45 procent zegt volledig te conventioneren en 5 procent deels.

Het nieuwe financieringsmodel voor huisartsen (de zogenaamde New Deal) kan dan weer rekenen op de goedkeuring van slechts 26 procent van de respondenten, terwijl 44 procent dit een “slecht” tot “zeer slecht” systeem vindt.

Lees ook:

Vlaams Belang niet te spreken over begroting Vandenbroucke

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen