22.2 C
Brussel

Düsseldorf plaatst Arabische straatborden

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In het Duitse Düsseldorf is sinds kort een straatnaambord in het Arabisch te vinden. Volgens de burgemeester zullen er over heel de stad nog acht straatnaamborden in een vreemde taal komen, zo meldt de Westdeutscher Rundfunk. Het initiatief van Die Grüne zou tot meer integratie moeten leiden, maar volgens tegenstanders lijkt het eerder verdere islamisering in de hand te werken.

De stad Düsseldorf heeft voor het eerst een straatnaambord in het Arabisch geplaatst. Boven het opschrift Ellerstraße in de wijk Oberbilk is nu ook “شارع إلَرْ” te lezen. In Oberbilk wonen meer en meer mensen met een Marokkaanse of andere Maghrebijnse achtergrond. Het Arabische straatnaambord is bedoeld om de diversiteit van de wijk en de relatie tussen wijk en gemeenschap te versterken.

“Er zullen er nog acht volgen”

Het Arabische straatnaambord in de Düsseldorfse wijk Oberbilk is niet het eerste in zijn soort. Uiteindelijk zullen er volgens een resolutie van de integratieraad in totaal op tien plaatsen in de stad tweetalige straatnaamborden komen.

Samy Charchira, een raadslid van Die Grüne in Oberblik, vindt het belangrijk dat “mensen zich met hun wijk identificeren”. Hij noemt het een “symbolische uitdrukking van sociale integratie”. Tegenstanders zoals columniste Anabel Schunke beweren evenwel dat dit fenomeen net het omgekeerde is van integratie en segregatie of zelfs ‘omvolking’ medeveroorzaakt, gezien het wijst om een wijk met zodanig veel inwoners van Maghrebijnse en/of anderstalige achtergrond dat er anderstalige straatborden nodig zijn.

BRON:WDR
Van de Winckel Brent
Van de Winckel Brent
Brent Van de Winckel (Aalst, 1998) heeft een Master in de Bestuurskunde Public Management [UGent] en werkt momenteel een Master in de Internationale en Vergelijkende Politiek af [KULeuven]. Brent rapporteert over het buitenland voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen