13.6 C
Brussel

Antifa valt conservatieve vrouwenorganisatie Collectif Némésis aan

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Dinsdag zakten zeven activistes van het Franse Collectif Némésis af naar Bern in Zwitserland. Daar voerden ze een spandoek-actie tijdens de Zwitserse feministische staking. Na de actie verplaatsten ze zich naar een restaurant. Daar werden ze bijzonder gewelddadig aangevallen door een groep van ongeveer twintig antifa’s met bedekte gezichten. 

Antifa ging duidelijk doelgericht te werk. Ze achtervolgden de vrouwen van Collectif Némésis naar een restaurant, en vielen hen daar aan. Aan het restaurant werd met tafels en stoelen gegooid, werd er traangas gespoten en werden er zelfs messen gebruikt. Het restaurant werd compleet vernield, de jonge vrouwen liepen verwondingen op en waren duidelijk getraumatiseerd door het gebeuren.

Lid van Némésis krijgt mes in aangezicht

“We wilden actie voeren met Némésis voor de vrouwenstaking in Zwitserland die elk jaar in juni plaatsvindt. Achteraf gingen we naar een restaurant om onze actie te vieren. Daar werden we aangevallen door een twintigtal Antifa’s. Ze gooiden stoelen en tafels tegen de ramen, daarna is het allemaal een beetje wazig. Ze gooiden met behoorlijk veel traangasbussen”, licht een duidelijk aangedaan lid van Collectif Némésis toe.

Op sociale media is een foto van het bebloede hoofd van de jonge vrouw te zien. “Ik kreeg een mes in mijn gezicht. Toen werd er ook nog een fles wijn tegen mijn oor gegooid. Het was bijzonder gewelddadig”, zegt de activiste in tranen. “Het was behoorlijk schokkend. De jongens in het restaurant kwamen ons beschermen. We renden onder de tafels, onder de bar, maar het is echt extreem gevaarlijk.”

BRON:Twitter
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen