8.6 C
Brussel

‘Ander en Beter’: VB laat mensen gratis en zelf raamaffiches bestellen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang heeft zijn pre-campagne afgetrapt en dit onder de noemer ‘Ander en Beter‘; een duidelijke verwijzing naar het huidige Vlaams en federaal beleid dat volgens de Vlaams-nationalisten radicaal anders moet. En die pre-campagne wordt niet klein opgezet. Naast talrijke pamfletten, advertenties, video’s en voorstellen laat de partij leden en sympathisanten ook toe om zélf een raamaffiches te bestellen en dit geheel gratis.

“Nog 150 dagen en dan zijn het verkiezingen”, luidt het begeleiden bij een blits gemonteerd filmpje van Tom Van Grieken op X (Twitter). En die laatstgenoemde windt er geen doekjes om. “Ander en beter, of meer van hetzelfde. Dat is de inzet van de verkiezingen in 2024.”

De partij haalt daarvoor alles uit de kast. “We adverteren op sociale media”, vervolgt Van Grieken in de video. “We zorgen ervoor dat [de ‘Ander en Beter’-brochure] in alle postbussen van Vlaanderen terechtkomt, en uiteraard: het Vlaams Belang – de partij van het volk – gaat naar markten en evenementen met onze pamfletten en voorstellen. We hebben zelfs heel grote 20 m²-billboards afgehuurd en […] reclamewagentjes.”

Van Grieken en zijn partij maken de pre-campagne zelfs interactief. Affiches in A2-raamformaat zijn gratis te bestellen door sympathisanten of leden die het campagnebeeld zelf willen uit te hangen voor hun ramen of deuren. “Help mee onze boodschap te versterken en bestel uw affiche via anderenbeter.be!”, luidt het enthousiast op de X-pagina van Vlaams Belang.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen