14.7 C
Brussel

Alweer klacht over “ernstige zedenfeiten” tegen Conner Rousseau

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Antwerps parket heeft een nieuwe melding ontvangen over seksueel grensoverschrijdend gedrag vanwege Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Ditmaal zou het gaan om een 24-jarig slachtoffer. De melder spreekt van “ernstige zedenfeiten” in de nasleep van een (amicale) relatie, zo brengt Het Nieuwsblad. Het parket werd direct op de hoogte gebracht van de vermeende feiten door de advocaat van de 24-jarige.

Strafpleiter Jorgen Van Laer had deze donderdagochtend op het Vlinderpaleis-gerechtsgebouw in Antwerpen een afspraak met Antwerps procureur Franky De Keyzer. Dat is betrekkelijk ongebruikelijk. Reden van de afspraak is een nieuwe klacht rond #MeToo-gedrag tegen Conner Rousseau. Dat zou intussen de derde zaak zijn. Eén van de zaken is weliswaar reeds geseponeerd. De timing is ongelukkig, want woensdagmiddag liet Rousseau nog weten dat alle beschuldigingen “zever in pakskes” zijn.

Parket moet nu vuur zoeken door de rook

De twee eerdere zaken betreft minderjarige jongemannen. Dat is nu niet het geval. Een eerste zaak werd aangebracht bij het parket van West-Vlaanderen, maar werd na maanden onderzoek geseponeerd nadat het vermeende slachtoffer niet kon gehoord worden. De tweede zaak werd ook overgebracht aan het Antwerpse parket, door de moeder van een ander vermeend slachtoffer. Het opsporingsonderzoek hierover is nog lopende.

De derde melding zou gaan om een relatie tussen Rousseau en een meerderjarige man die, volgens de melding nu, heel slecht zou geëindigd zijn. De klacht spreekt van “ernstige zedenfeiten”, maar advocaat Van Laer wil niets kwijt over de specifieke aard van de vermeende misdrijven. De bal ligt nu in het kamp van het parket: zij beslissen over een opsporingsonderzoek, een officieel gerechtelijk onderzoek of een klassering zonder gevolg (seponering).

Woensdag ontkende Rousseau nog alle #MeToo-aantijgingen in alle talen. “Beginnen over iets dat niet waar is, dat is toch het stomste dat je kan doen. Want dan denken mensen: Waar rook is, is vuur.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen